REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maždaug pusė iš Čiobiškio vaikų socializacijos centro išėjusių jaunuolių ir vėliau patenka į teisėsaugos akiratį, o jų padaromi nusikaltimai sunkėja, teigia šio centro direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimvydas Mickevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarųjų dienų policijos nusikaltimų suvestinėse buvo pateikiama informacija apie sostinėje plėšikaujančius jaunuolius, vieno plėšimo metu sunkiai sužalotas Japonijos pilietis. Per dvi dienas pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, sulaikyti trys įtariamieji. Vienas iš sulaikytųjų, keturiolikmetis G. P., kuris, kaip įtariama, žiauriausiai elgėsi peiliu iš nugaros badydamas Japonijos pilietį, yra pabėgęs iš Čiobiškio vaikų socializacijos centro, Eltai teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

REKLAMA

"Kiti du suaugusieji sulaikytieji sako esą buvę Čiobiškio auklėtiniai, tačiau tai dar nepatvirtinta", - teigė P. Radvilavičius.

Šeštadienio vakarą sostinės Rygos gatvėje du vaikinai užpuolė ir grasindami ginklu iš aštuoniolikmetės merginos atėmė mobilųjį telefoną. Nukentėjusioji sako patyrusi 100 litų materialinį nuostolį.

Jaunuoliai siautėjo ir kitos dienos vakarą, tik jau trise. Buivydiškių gatvėje jie užpuolė vienuolikmetį berniuką ir iš jo atėmė striukę, mobiliojo ryšio telefoną, baseino kortelę, pinigus ir kuprinę.

REKLAMA
REKLAMA

"Vaikas neblogai įsidėmėjo nusikaltėlių požymius. Vėliau policija užregistravo dar vieną pranešimą apie plėšimą, nusakyti plėšikų bruožai sutapo su vaiko nurodytais. Policijos patruliai pradėjo intensyviai tikrinti vietas ir kryptis, kur galėjo būti ar slapstytis nusikaltėliai", - sakė P. Radvilavičius.

Sekmadienio vakarą, kaip įtariama, tie patys jaunuoliai Laisvės prospekte užpuolė japoną. Užsienietis buvo apiplėštas ir sužalotas peiliu. Įtariama, kad G. P., priėjęs užsieniečiui iš už nugaros, pradėjo jį badyti ir rimtai sužeidė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tą patį vakarą policijos patruliai viešoje vietoje pastebėjo tris įtariamuosius. G. P. (g. 1995 m.), S. S. (g. 1988 m.) ir A. M. (g. 1986 m.) sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Sulaikant jie su savimi turėjo peilį ir pistoletą. Vienas įtariamųjų turėjo mobilųjį telefoną, apie kurio pagrobimą policijai buvo neseniai pranešta", - teigė P. Radvilavičius.

Pasak sostinės policijos atstovo, labai tikėtina, kad išaiškės ir daugiau šių įtariamųjų padarytų plėšimų ar kitų nusikalstamų veikų. Tik vienintelis A. M. turi pastovią gyvenamąją vietą.

REKLAMA

Kaip Eltai teigė Čiobiškio vaikų socializacijos centro direktoriaus pavaduotojas ugdymui, pastaruosius trejus metus yra kaupiama informacija apie tai, kokiu keliu pasuka iš centro išėję auklėtiniai - maždaug pusė jaunuolių patenka į teisėsaugos akiratį.

"Negalime dabar tiksliai pasakyti, kodėl taip yra, reikia analizuoti, kaupti duomenis - gal pas mus per trumpai pabūna, gal per vėlai patenka", - teigė R. Mickevičius.

Pasak direktoriaus pavaduotojo, visi be išimties centro auklėtiniai yra "sudėtingi", daugėja tokių, kurie čia jau atvyksta su kriminaline patirtimi.

REKLAMA

" Anksčiau buvo tik valkatavimai, dabar jau - ir plėšimai, sunkėja padaromi nusikaltimai", - teigė R. Mickevičius.

Centro direktoriaus pavaduotojas užsiminė apie tai, kad reikėtų taisyti Vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymą, kuris nustato vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros principus, priemones, šių priemonių skyrimo, pratęsimo, pakeitimo, panaikinimo pagrindus ir tvarką, taip pat vaiko vidutinės priežiūros priemonės taikymo vaikų socializacijos centruose svarbiausias nuostatas. Esą ta linkme jau dirba darbo grupės.

Šiuo metu Čiobiškio vaikų socializacijos centre yra 24 vaikai, jauniausiajam - 13, vyriausiam - 17 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų