REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio klubuose rungtyniaujantys Lietuvos futbolininkai pastaruoju metu sulaukia vis daugiau dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Tomas Danilevičius įmušė įvartį ir išplėšė savo komandai pergalę Italijoje, o Deividui Česnauskiui Graikijoje klubas pasiūlė pratęsti sutartį.

REKLAMA

Antrasis įvartis

Dėl išlikimo elitinėje Italijos „Serie A“ lygoje kovojantis klubas „Livorno“ su T. Danilevičiumi 16-ojo turo rungtynėse iškovojo svarbią pergalę – išvykoje 1:0 palaužė turnyro autsaiderę „Catanią“.

Dėl diskvalifikacijos šiose rungtynėse negalėjo žaisti pagrindinis Livorno komandos puolėjas Cristiano Lucarelli, todėl progą pasireikšti gavo lietuvis.

T. Danilevičius trenerių nenuvylė, jis 88 min. tiksliu smūgiu iš 16 metrų atstumo įmušė gražų įvartį ir išplėšė savo komandai pergalę. Tai buvo antrasis Lietuvos rinktinės puolėjo įvartis šiame Italijos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

„Livorno“ surinko 15 taškų ir 20 komandų turnyre pakilo į 17 vietą. Lietuvio ekipa kol kas sunkiai randa kelią varžovų vartų link. Per 16 dvikovų „Livorno“ įmušė tik 7 įvarčius.

Sukliudė virpstas

Sekmadienį labai nedaug trūko, kad pasižymėtų ir kitas Italijoje žaidžiantis lietuvis Marius Stankevičius. Jo komanda Genujos „Sampdoria“ nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją, namie lygiosiomis 0:0 sužaidusi mačą su AS „Roma“.

M. Stankevičius turėjo galimybę įmušti įvartį pirmo kėlinio pabaigoje, bet galva gynėjo smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškovojusi 25-ąjį tašką „Sampdoria“ kartu su AS „Roma“ dalijasi 5-6 vietas, tačiau tik 1 tašku lenkia 11 pozicijoje esančią „Genoa“ ekipą.

Graikų vilionėms nepasiduoda

Praėjusią vasarą D. Česnauskį prisiviliojęs ir su juo vienų metų sutartį sudaręs graikų Herakliono klubas „Ergotelis“ norėtų lietuvį išlaikyti savo gretose. D. Česnauskis anksčiau laiko sulaukė klubo vadovų pasiūlymo pratęsti sutartį dar trejiems metams – iki 2013-ųjų vasaros.

Tačiau 28 metų Lietuvos rinktinės saugas neskuba priimti sprendimo. Jis „Ergotelio“ vadovų paprašė, kad duotų laiko pagalvoti iki gruodžio 20 dienos, kai baigsis Graikijos pirmenybių pirmasis ratas.

Herakliono ekipa kol kas sėkmingai rungtyniauja Graikijos pirmenybėse ir po 14 turų su 21 tašku 16 komandų čempionate užima penktąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų