REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra tokia britų roko grupė "the Yardbirds". Susibūrė anie 1962-63 m. Londono priemiesčiuose ir jau 1968 m. vikriai suskubo išleisti pirmą savo studijinį albumą. Šioje grupėje savo karjeras pradėjo vieni geriausių pasaulio gitaristų - dinozaurai Eric Clapton, Jeff Beck ir Jimmy Page, nors pastarasis iš pradžių „laužėsi“...

REKLAMA
REKLAMA

Jie ėjo ir praėjo, o grupės branduolys liko. Liko taip, kad ramiais veidais, lyg niekur nieko, prabėgus vos pusketvirto dešimtmečio, 2003 m. išleidžia savo antrą albumą "Birdland". Kantrybės…

REKLAMA

Su britų flegmatikais įnirtingai bando konkuruoti, bet, regis, pralaimi Lietuvos scenai nuo 2003 m. pažįstami „BrassBastardz“. Ją įkūrė saksofonininkas Alvydas Mačiulskas ir trimitininkas Aurimas Rimeikis. Tie patys jaunuoliai, kuriuos matėte grojant su visais įmanomais ano meto kolektyvais „Tamstoje” ir kitose gyvos muzikos scenose. Kaip ir dera neskubantiems, po kelių sėkmingų pasirodymų grupė koncertinę veiklą trumpam pristabdė. Iki dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, per šį laiką gimė keturios vinilinės plokštelės. Prie jų sėkmės prisidėjo keistas kaip Islandija menininkų kolaboravimas - drauge buvo išleista vardinė saulės akinių kolekcija iš vinilinių plokštelių, kuriose yra išgraviruota „BrassBastardz“ muzika. Jos autorius - Zack, draugas vengras iš Amerikos.

Grupė pradėjo nuo funk ir oldschool, bet visada norėjo būti švieži, originalūs ir aktualūs. Be to, patys teigia, kad mėgsta transformacijas. Nenuostabu, kad jos nutinka repetuojant dešimtmečiais. Perfekcionistai metų metus gludino ne tik garsus, bet ir tobulą jų sintezę su šviesa ir video, išpildymo estetiką, koncepcijos grynumą ir garso kokybę. O kai jau išmoko groti, ėmė improvizuoti, todėl dabar kūrinių natos laksto nuo dirty funk iki šviesios melancholijos. Čia vietą randa ir netaisyklingos formos. Stulbinančiai darniai įsikomponuoja netikėtumai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia kūrybinė branda atvedė iki laukto albumo, kuriam pavadinimo galvoti nereikėjo - „Waiting...”. Jį įrašė grupės branduolys - A. Mačiulskis, A. Rimeikis ir vokalistė Daiva Starinskaitė, kitiems, žinoma, kaip DivahDee, drauge su pusėje lietuviškų gyvų pasirodymų sudalyvaujančiais broliais Domantu ir Marijumi Aleksomis, multiinstrumentalistu Aleksandru Raičenok ir DJ Justu Fresh.

Apibrėžimų mėgėjams: „BrassBastardz“ savo muzikoje jungia jungle, hip-hop, soul, house, big beat, drum&bass ir šį kokteilį vadina new groove acid jazz. Bet suprasti tai iš žodžių  keblu. Kas turėtų būti parašyta paskutiniu sakiniu, matyt, yra aišku.

Prieš Kalėdas „BrassBastardz“ nusprendė pasirodyti jaukioje ir malonios atmosferos kupinoje „Tamstoje”. Koncertas 12.17, 21val. Nepraleisk progos išgirsti gyvai.

Daugiau informacijos: www.tamstaclub.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų