REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Gediminas Navaitis įregistravo įstatymų pakeitimų paketą, leisiantį Lietuvoje nuo 2011 m. sausio 1 d. atsiskaitinėti ir eurais.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė valiuta egzistuotų tol, kol nebūtų prisijungta prie Europos pinigų sąjungos. Parlamentaro nuomone, tokiu būdu iki euro įvedimo iki minimumo būtų sumažinta pinigų ir finansų nestabilumo rizika, ir pereinamasis laikotarpis būtų ne toks rizikingas. Be to, tai leistų šaliai pasinaudoti Pinigų sąjungos teikiama nauda.

"Pagal dabar galiojančią tvarką, eurais galima atsiskaityti Lietuvoje šalių susitarimu. Pagal pateiktą įstatymų projektų paketą, atsiskaitymo ir mokėjimo priemonė Lietuvoje būtų litas arba euras. Tarkim, nueinate į parduotuvę pirkti duonos, prekės kaina nurodyta litais, o šalia - ir eurais. Pirkėjas pasirinktų jam patrauklesnį atsiskaitymo būdą. Tai būtų pereinamasis laikotarpis iki euro įvedimo. Šios pataisos realizuoja ALDE (Europos Parlamento liberalų ir demokratų aljanso) idėjas skatinti Baltijos šalių ekonomiką", - teigia G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų