REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios pasaulio televizijos Foх, CBS, CCTV, NTDTV rodė reportažus apie unikalų statinį Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis“ pastatyti rūmai iš tikro ledo sudomino didžiausias pasaulio televizijas. Reportažai apie „Olialia“ ledo rūmus „Kauno Akropolyje“ pasirodė didžiausiame pasaulyje televizijų tinkle CBS, kuris vienija 200 televizijos stočių, vienoje iš didžiausių JAV televizijų „FOХ“, JAV televizijos kompanijos NTDTV eteryje. Apie įspūdingą „Kauno Akropolio“ statinį iš ledo pranešė didžiausia Kinijos televizija CCTV. „Lietuvoje statomi Kalėdų Senelio namai“, „Lietuviai pastatė Kalėdų Seneliui naujus namus“, „Įspūdingi Kalėdų Senelio namai Lietuvoje, Kaune“ - skelbė didžiausių pasaulio televizijų žinių vedėjai.

REKLAMA

 Prie „Kauno Akropolio“ pastatytų ledo rūmų buvo nufilmuotas pagrindinio pasaulio Kalėdų Senelio (Santa Claus biuro vadovo) iš Rovaniemyje Suomijoje esančio Santa Village, kurio linkėjimai iš Kauno pasiekė visą pasaulį. Taip pat reportažuose buvo parodyta, kaip pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis, Kauno meras Andrius Kupčinskas ir „Kauno Akropolio“ valdytojos įmonės “Resolution Property Managament” generalinis direktorius Baltijos šalims Sigitas Jautakis  atidarė unikalius ledo rūmus Kaune. 

REKLAMA
REKLAMA

Rūmai iš tikro ledo pastatyti pirmą kartą mūsų šalies istorijoje. Jie įsikūrė prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis“ Griunvaldo įėjimo. Tai - „Kauno Akropolio“ dovana kauniečiams Kalėdų proga.

“Džiaugiamės, kad mūsų iniciatyva sukurti ypatingą Kalėdų dvasią buvo pastebėta visame pasaulyje. Tęsiame savo naują programą “Akropolis Kaunui” ir siekiame, kauniečius kuo dažniau pradžiuginti unikaliais renginiais.

Rūmai iš tikro ledo išgarsino Lietuvą ir Kauną visame pasaulyje, tuo pačiu paskatindami planetos gyventojus apsilankyti mūsų šalyje. Iš tikrųjų stengsimės ir toliau unikalių projektų dėka garsinti Kauną, Lietuvą. “Kauno Akropolį” ir Kauną šiais metais pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis iš užpoliarinio rato paskelbė Lietuvos Kalėdų sostine, tačiau šių reportažų dėka mūsų miestas ir šalis tapo viso pasaulio Kalėdų dalimi”, - sako įmonės “Resolution Property Managament” generalinis direktorius Baltijos šalims Sigitas Jautakis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingas statinys iš ledo vadinasi “Olialia” ledo rūmais, o jie buvo atidaryti gruodžio 6 dieną. Miestelėnai ir Kauno svečiai jais džiaugtis galės visą mėnesį - net iki sausio 6 dienos. Dešimt dienų „Olialia“ ledo rūmus kurė ledo specialistai iš Suomijos, Austrijos ir Latvijos. Rūmų statybai buvo panaudoti šimtai ledo luitų, kuriuos į Kauną atgabeno net 20 sunkvežimių. Ledo rūmų svoris bus apie 70 tonų. 

„Olialia“ ledo rūmuose įsikurė „Olialia pizza“ ledo baras, kuriame bus galima pasivaišinti „Olialia Cola“, „Olialia Cola“ ledais bei specialiais Kalėdiniais „Olialia“ kokteiliais. „Pasiūlymas tapti ledo baro operatoriumi buvo netikėtas. Tikras iššūkis. Tačiau paruošėme specialų kalėdinį meniu ir tikrai ruošiamės nustebinti kauniečius“, - sako restorano „Olialia pizza“ Kaune vadovė Daina Rupšienė.

REKLAMA

Be to, prekybos ir pramogų sostinėje „Kauno Akropolis“ pastatyta didžiausia pasaulyje Kalėdinė eglė iš knygų. Ją sudaro net 10 tūkstančių albumų „Neregėta Lietuva“. Kalėdinės eglės iš knygų aukštis net 5 metrai ir 50 centimetrų. Eglės vertė net 1 milijonas litų. Kalėdinės eglės iš knygų svoris daugiau nei 10 tonų. Tokiu būdu pasiektas naujas pasaulio rekordas – pastatyta didžiausia pasaulyje Kalėdinė eglė iš knygų. Artimiausiu metu bus paduotos paraiškos registruoti pasiekimą Lietuvos rekordų knygoje ir pasaulio Gineso rekordų knygoje.

REKLAMA

„Kauno Akropolio“ Griunvaldo alėjoje taip pat pastatyta Kalėdinė eglė iš putojančio vyno „Alita“ butelių. Jos aukštis – net 7 metrai ir 7 centimetrai. Paduota paraiška užfiksuoti pasiekimą Lietuvos rekordų knygoje ir po to bus siekiama įrašo pasaulio Gineso rekordų knygoje. Juk tai aukščiausia pasaulyje Kalėdinė eglė iš putojančio vyno butelių.

Eglės iš putojančio vyno butelių atidarymo šventė įvyko 2009 metų lapkričio 20 dieną Kaune. Didžiausios Lietuvoje alkoholinių gėrimų gamybos bendrovės „Alita“ valdybos narys Darius Vėželis ir „Kauno Akropolio“ valdytojos įmonės „Resolution Property management“ atstovas Vladimiras Kononenka įžiebė rekordinio dydžio eglę „Kauno Akropolyje“. Eglės pastatymui buvo panaudota beveik 2010 putojančio vyno butelių, specialiai užsakytos ir pagamintos konstrukcijos, ypatinga apšvietimo technika - leis gėrėtis nepakartojamu reginiu iki kitų metų sausio 15 dienos.

Internete galima rasti didžiausių pasaulių televizijų reportažus apie unikalius „Kauno Akropolio“ ledo rūmus:

FOX

ISN

CBS/FOX

NTDTV

CCTV

China.org

Kalėdų senelis stovi kątik pastatytuose rūmuose.

"Olialia pizza" barmenės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų