REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „TeliaSonera“ pranešė šiandien pirmoji pasaulyje pradėjusi teikti komercines 4G ryšio paslaugas. Pirmieji pasaulyje komerciniai 4G tinklai įrengti Stokholme, Švedijoje, ir Osle, Norvegijoje.

REKLAMA
REKLAMA

4G atveria naujas galimybes vartotojams, kurie nešiojamaisiais kompiuteriais naudojasi paslaugomis, reikalaujančiomis didelio greičio ir talpos – tokiomis kaip tiesioginės TV transliacijos internetu, žaidimai realiuoju laiku ir internetinės konferencijos.

Pasak „Omnitel” prezidento Antano Zabulio, naudodamasi „TeliaSonera” grupėje sutelkta 4G diegimo patirtimi, jo vadovaujama bendrovė bus pasirengusi pradėti teikti 4G paslaugas, kai tik Lietuvos rinka ir ekonominė situacija padiktuos 4G paslaugų poreikį šalyje, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA

4G šiuo metu yra sparčiausia rinkoje egzistuojanti technologija. „TeliaSonera” 4G vartotojai gaus maksimalų 100 Mb/s greitį. Normalus greitis 4G tinkle bus 20-80 Mb/s.

“TeliaSonera” šiuo metu turi tris nacionalines 4G/LTE licencijas – Švedijoje, Norvegijoje ir Suomijoje. 4G tinklas toliau bus plečiamas į didžiuosius Švedijos ir Norvegijos miestus.

Įrangą pirmiesiems 4G tinklams tiekė bendrovės „Ericsson“ (Stokholme) ir „Huawei“ (Osle). Tiekėjų vertinimas bendram „TeliaSonera“ 4G kamieniniam tinklui ir radijo tinklams Šiaurės ir Baltijos šalyse tebevyksta, tiekėjai bus pasirinkti 2010 m. pradžioje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų