REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškritęs pirmasis „tikras“ sniegas uostamiesčio gatves eilinį kartą pavertė čiuožyklomis - iki vidurdienio ir dar ilgiau juo padengtos buvo net ir magistralinės miesto arterijos. Slidu buvo ir automagistralėje Klaipėda-Vilnius.

REKLAMA
REKLAMA

Ne ką geresnė situacija - ir rekonstruotame Palangos plente - nors čia jau leidžiama važiuoti 90 km/h greičiu, tai daryti dėl slidžios dangos ryžosi retas vairuotojas.

REKLAMA

Miesto gatvių valymu besirūpinančios bendrovės „Specialus autotransportas“ logistikos vadovas Rimantas Strakšys nesutiko su klaipėdiečių priekaištais dėl prasto gatvių valymo - taip galėję pasirodyti tik todėl, kad visą pirmąją dienos pusę nesiliovė snigti. Anot jo, barstomos buvo visos uostamiesčio gatvės, tačiau tuo pat metu snigo, taigi jau netrukus keliai vėl pasidengdavo sniegu.

R. Strakšys tikino, rūpindamiesi eismo saugumu įmonės darbuotojai plušo jau nuo šeštadienio vakaro - šąlant smėlio ir druskos mišiniu buvo pabarstyti visi tiltai, viadukai, įkalnės ir nuokalnės.

REKLAMA
REKLAMA

„Sekmadienio rytą 9 valandą barstyti gatvių išvažiavo pirmoji mašina, o per dvidešimt minučių - dar dvi. Apie pusę pirmos barstyti baigta“, - pasakojo R. Strakšys.

Anot jo, gatvės nebuvo valomos, nes tai tokiomis oro sąlygomis - snigo, temperatūra laikėsi apie nulį - neduotų jokios naudos. Nuspręsta barstyti gatves sniegą nutirpdančiu druskos ir smėlio mišiniu, o jau vėliau, nutirpusį - nustumdyti, kad naktį šąlant nepridarytų bėdos.

Išsiųsti automobilius nustumdyti sniegą „Specialus autotransportas“ planavo sekmadienį popiet - penkios mašinos turi darbuotis iki vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sudėtinga važiuoti buvo ir automagistralėje Klaipėda-Kaunas. Nors čia kelininkai dangą valė, avarijų išvengti nepavyko. Sekmadienio popietę dėl slidaus kelio vieno kilometro atstumu dvi avarijos įvyko ties Klaipėdos rajono riba.

Lengdamas kitą automobilį buvo sumėtytas „Volkswagen Vento“. Mašina nusklydo nuo kelio ir atsirėmė sustojusi į vairuotojus nuo žvėrių saugančią tvorelę.

Netoli šio įvykio vietos slidžiame kelyje buvo sumėtytas ir vilkikas „Mercedes-Benz Actros“ iš Rusijos su visa priekaba. Sunkiasvorė transporto priemonė buvo sustatbdyta tik atitvarų pagalba.

REKLAMA

Kelininkai pranešė, jog sekmadienio vakarą pajūrio rajonuose sniegas jau liovėsi, tačiau tebesnigo Tauragės, Šiaulių apskrityse ir Telšių, Plungės, Šilutės, Raseinių ir Pasvalio rajonuose.

Magistraliniai ir krašto keliai vakarų ir šiaurės Lietuvoje periodiškai valomi ir barstomi, tačiau be perstojo sningant pabarstytos kelių dangos vėl dengiasi sniegu ir darosi provėžos.

Rajoniniai keliai šioje šalies dalyje padengti privažinėtu sniegu, slidūs, perspėja kelininkai.

Eismo sąlygos Žemaitijoje, Klaipėdos, Šiaulių apskrityse, Pasvalio rajone žiemiškos. Lietuvos automobilių kelių direkcija ragina vairuotojus būti atsargius.

Važiavimo sąlygas Kretingos rajone sunkina tvyrantis stiprus rūkas, matomumas - apie 50 metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų