REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nežinomų priežasčių Šiaulių ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikoje devyni naujagimiai patyrė cheminius nudegimus, praneša LNK „Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai tvirtina nesuprantantys, kodėl antiseptinis aerozolis, visuomet naudojamas dezinfekcijai, šį sykį sukėlė tokią stiprią alerginę reakciją.

REKLAMA

Kūdikiai, sužaloti gydytojams antiseptiniu skysčiu nuvalius odelę už ausų, kirkšnyse ir pažastyse, gydomi reanimacijoje.

„Po šešių valandų buvo pastebėta, kad yra alerginis bėrimas – pasimatė veidukuose. Išvysčius naujagimį paaiškėjo, kad yra susidariusios uždegiminės pūslelės pažastėlėse, po kirškšniukais – ten, kur odelės glaudžiasi“, – sakė klinikos direktorė Angelė Jurgaitienė.

Visiems vaikams procedūra buvo atlikta penktadienį. Du iš jų laikinai buvo išleisti namo, tačiau jiems teko į ligoninę sugrįžti.

Nepatvirtintais duomenimis, naudotas antiseptikas buvo naujos rūšies, tačiau medikai tikina, kad skystis – įprastas, patvirtintas Farmokopėjoje ir perkamas pagal klinikos vaistinės užsakymą.

„Metų metais naudojamos priemonės. Jos fasuojamos į atitinkamus buteliukus ir mes gauname jas tokias, kokios jos yra. Ir kodėl būtent iš šitie buteliukai ir kūdikiai į tai sureagavo tiesiog negaliu atsakyti“, – kalbėjo A. Jurgaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų