REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtardamas, kad jo pavaduotojas Vaclovas Januškevičius galimai simuliuoja ligą ir pasisavina "Sodros" pinigus, Kalvarijų turgus direktoriaus kreipėsi į prokuratūrą bei "Sodrą".

REKLAMA
REKLAMA

Kalvarijų turgus direktorius Audrius Barauskas prašo, kad Valstybinio socialinio fondo valdybos (VSDFV) Vilniaus skyrius bei Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra patvirtintų arba paneigtų šiuos faktus.

REKLAMA

"Negaliu vertinti susidariusios situacijos, kol nėra konkrečių įrodymų. Kreipiausi į atitinkamas institucijas, siekdamas gauti aiškius atsakymus, ar iš tiesų mano pavaduotojas V. Januškevičius simuliuoja ligą, ar tikrai jis tuo pačiu metu dirba savivaldybės įmonėje ir privačioje bendrovėje "Autogoda". Tik pasitvirtinus šiems faktams bus galima kaltinti V. Januškevičių apgaudinėjus ne tik UAB Kalvarijų turgus, bet ir "Sodrą", - sakė Kalvarijų turgaus direktorius A. Barauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Prie šią savaitę „Balsas.lt“ redakciją pasiekusio sostinės turgaus prekeivių rašto buvo pridėtas mėgėjiška vaizdo kamera nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame yra užfiksuotas nedarbingumo pažymėjimą turintis ir jau kurį laiką bendrovėje „Kalvarijų turgus“ nesirodantis V. Januškevičius, kuris fiktyviai „sirgdamas“ sėkmingai darbuojasi savo įmonėje „Autogoda“.

Nedarbingumo pažymėjimą V. Januškevičius „gavo“ iškart po to, kai jam darbo drausmės pažeidimo tyrimo tvarka buvo įteiktas įsakymas, kuriuo reikalaujama pateikti detalią paskutinių mėnesių darbo ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„V. Januškevičiui lapkričio 13 dieną buvo įteiktas įspėjimas apie atleidimą iš darbo dėl etatų mažinimo. Jis šioje įmonėje turėtų dirbti iki ateinančių metų sausio 13-osios. Tačiau dabar jis yra sergantis žmogus. Kiek anksčiau jo buvo paprašyta surašyti pasiaiškinimą dėl atliktų darbų. Mes jam turime šiokių tokių pretenzijų, dėl jo darbo buvę nusiskundimų ir anksčiau. Šiaip jis niekada nesirgdavo, todėl tai kelia tam tikrų minčių”, - „Balsuis.lt“ teigė A. Barauskas.

Aštri kova dėl turgavietės vadovo kėdės

Žiniasklaidoje skelbta, jog 2007 metų vasarą V. Januškevičius buvo pašalintas iš bendrovės „Šnipiškių ūkis“ dėl politinių motyvų.

REKLAMA

Tais metais sostinę stojusi valdyti Tvarkos ir teisingumo partija užsimojo aukso gysla vadinamoje Kalvarijų turgavietėje turėti lojalų vadovą, o V. Januškevičius laikomas Artūro Zuoko partijos žmogumi. Tąsyk V. Januškevičius nesutiko būti atleidžiamas ir valdžios užmojį apskundė teisėsaugai.

Tuo metu buvo paviešinti garso įrašai, kuriuose girdėti, kaip tuometinis Vilniaus meras Juozas Imbrasas spaudžia V. Januškevičių pasitraukti savu noru. Esą taip reikia.

V. Janušekevičius prašė Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) panaikinti šiuos sprendimus jį atleisti iš užimamų pareigų bei atlikti bet kokius kitus veiksmus, susijusius su jo atleidimu, kuriais esą buvo pradėta esą tuomet J. Imbrasui lojalaus Vidmanto Tamulionio skyrimo bendrovės direktoriumi procedūra, tačiau teismas skundą atmetė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų