REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija inicijavo valstybės poreikiams svarbių studijų krypčių kolegijose populiarinimą. Tam nuspręsta skirti dalį per 2009 m. priėmimą neišnaudotų koleginių studijų krepšelių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministro įsakymu trylikai populiarinimo projektus pateikusių kolegijų paskirstyta 762 tūkst. Lt. Už šias lėšas kolegijos rengs informacines kampanijas, jų metu moksleiviai galės susipažinti su technologijos mokslų ir kitomis nepopuliariomis, bet darbo rinkai reikalingomis koleginėmis studijomis.

REKLAMA

2009 m. priėmimo į kolegijas rezultatai parodė, kad technologijos mokslų studijos tarp jaunimo nėra populiarios, nors darbo rinkos apžvalgos pateikia priešingas tendencijas, nemažai darbo vietų siūloma inžinerinės pakraipos specialistams. Laisvų valstybės finansuojamų vietų liko ir kitose studijų kryptyse, tokiose kaip slauga, žemės ūkis ir pan.

Atsižvelgdama į šias tendencijas, Švietimo ir mokslo ministerija pakvietė kolegijas teikti projektus dėl mažiau populiarių, bet valstybei reikalingų ir gerą įsidarbinimo perspektyvą turinčių studijų programų populiarinimo ir pagalbos moksleiviams vertinant savo gebėjimus ir renkantis studijas.

REKLAMA
REKLAMA

Technologijos ir biomedicinos mokslų studijas populiarins Žemaitijos, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos, Panevėžio, Vilniaus technologijų ir dizaino, Alytaus, Kauno technikos, Šiaulių, Kauno, Utenos, Klaipėdos valstybinė, Vilniaus ir Marijampolės kolegijos ir Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla. Didelį dėmesį kolegijos planuoja skirti savo regionų moksleiviams.

Kolegijos moksleiviams rengs atvirų durų dienas, praktinius užsiėmimus, konkursus ir karjeros konsultacijas, dalyvaus studijų mugėse, bendradarbiaus su mokyklose veikiančiais profesinio informavimo centrais, ruoš ekskursijas į socialinių partnerių ir darbdavių įmones, bendrojo lavinimo ir profesinėse mokyklose lankysis su mobiliomis parodomis, kurs jaunimui patrauklias internetines svetaines, leis pažintinius leidinius ir vaizdo medžiagą, informaciją apie savo vykdomas studijas skleis regioninėje ir respublikinėje žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus siekiama kolegines studijas moksleiviams pristatyti kuo patraukliau. Lietuvos aukštoji jūreivystės mokyklas planuoja atvirų durų dieną surengti apžvalginėje kelionėje laivu po Klaipėdos uosto akvatoriją, o į internetą patalpinti virtualią ekskursiją po uostą ir laivą. Kauno kolegija kurs internetinį portalą „Techno džiunglės”.

Planai tokie, o kokie bus tikri rezultatai - dar visai neaišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų