REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už antstolės įžeidimą trumpąja žinute kauniečiui K. B. paskirta 260 litų bauda. Jis taip pat turės atlyginti 500 litų įvertintą neturtinę žalą, kurią patyrė antstolė.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią bausmę kaltinamajam paskyrė Kauno miesto apylinkės teismas. Trisdešimtmetis vyras pripažintas kaltu - įžeidęs valstybės pavestas pareigas vykdantį asmenį.

REKLAMA

Šių metų rugpjūčio 6 d. banke "Swedbank" sužinojęs, kad jo sąskaita areštuota antstolės patvarkymu siekiant išieškoti laiku nesumokėtą skolą, K. B. į viešai skelbiamą antstolės telefoną nusiuntė trumpąją žinutę, pavadindamas ją užgauliais įžeidžiamais žodžiais. Kadangi antstolė buvo įžeista dėl jos vykdomų funkcijų, teismas šiuos veiksmus įvertino kaip nusikaltimą prieš valstybės pavestas pareigas atliekantį asmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Antstolių rūmų duomenimis, šiais metais priimti jau keturi teismų sprendimai, kuriais asmenys nubausti už smurtinio, grasinančio ar įžeidžiamojo pobūdžio veiksmus, susijusius su antstolių darbu.

Iš viso per 2003-2009 metus dėl išpuolių prieš antstolius ir incidentų, susijusių su antstolių veikla, buvo pradėta 19 ikiteisminių tyrimų. Bausmės ir nuobaudos paskirtos devyniems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų