REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys Seimo nariai iš valdančiosios Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos frakcijos nariai – Vidmantas Žiemelis, Rytas Kupčinskas ir Vida Marija Čigirinjienė pateikė siūlymą pratęsti parlamentarų algų sumažinimo laikotarpį, prilyginant jį tam, kuriam sumažintos pensijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasiūlėme pratęsti šį laikotarpį. Seimas dvejiems metams sumažino pensijas ir kitas išmokas, tad tokiam pačiam laikotarpiui turi galioti ir Seimo narių atlyginimų sumažinimas. Jau surinkome 29 kolegų parašus ir pataisą įregistravome", - sakė V. Žiemelis.

REKLAMA

Seimas šiais metais jau kelis kartus mažino parlamentarų atlyginimus, tiek apkarpydamas pareiginės algos koeficientus, tiek bazinį pareiginės algos dydį, bet sumažinimai galioja tik 2010 metams.

Liepą priimtu Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymu buvo sumažinti pareiginės algos koeficientai, kurį dauginant iš bazinio dydžio skaičiuojamas atlyginimas, tačiau tuo pačiu įstatymu nuo 2011 metų vėl gražinami ankstesni dydžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario pareiginės algos koeficientas 2010 metams yra 15,36 (6,9 tūkst. litų), bet jau 2011 metams jis išaugtų iki 19,4 (8,7 tūkst. litų).

Seimas trečiadienį dvejiems metams apkarpė socialines išmokas, nes vyriausybė įtikino parlamentarus, kad kitaip neįmanoma išgelbėti į skolas įklimpusios „Sodros“. Vyriausybei palikta galimybė spręsti, ar šio termino nereikia sutrumpinti. Ji taip pat įpareigota parengti senatvės pensijų kompensavimo mechanizmą.

Seimo sprendimu, senatvės pensijos, jeigu jos didesnės nei 650 litų, nuo kitų metų mažinamos vidutiniškai 5 proc., valstybinės pensijos - 10 proc., našlių pensijos - 5 proc., paskirtos slaugos ar priežiūros išlaidų ar šalpos kompensacijos - 15 proc. Maksimali bedarbio išmoka mažinama 1,04 tūkst. litų iki 650 litų. Taip pat bus mažinamos pensijos dirbantiems pensininkams. Nuo liepos mėnesio mažės ir motinystės išmokos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų