REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irane žmogaus teisių padėtis yra blogiausia per paskutinius 20 metų

Po ginčytinų birželio mėnesio rinkimų žmogaus teisių padėtis Irane yra pati blogiausia per pastaruosius 20 metų, teigia „Amnesty International“. Šios organizacijos ataskaitoje kalbama apie prieš, per ir po rinkimų vykdytus masinius žmogaus teisių pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad oficialiai prezidento rinkimus laimėjo ir antrajai kadencijai buvo perrinktas Mahmoudas Ahmadinejadas. Tačiau opozicija teigė, kad rezultatai yra suklastoti ir pradėjo rengi protestus. Atsakydamas į tai, Irano teokratinis režimas susidoroti su protestuotojais pasiuntė Revoliucinės gvardijos narius.

REKLAMA

„Irano valdžia privalo užtikrinti, kad kaltinimai kankinimais, įskaitant ir prievartavimus, neteisėtais žudymais ir kitais nusikaltimais būtų pilnai ir nepriklausomai ištirti“ – teigia „Amnesty International“ atstovė Hassiba Hadj Sahraoui. Ji teigė, kad visi pareigūnai ir kovotojai, padarę pažeidimus, turi būti teisiami, o šalies aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Kamanei privalo leisti nepriklausomiems JT ekspertams ištirti visus pažeidimus.

Oficialiai skelbiama, kad per porinkiminiu laikotarpiu Irane kilusius neramumus žuvo 36 žmonės. Opozicija savo ruožtu teigia, kad žuvusiųjų yra ne mažiau 70. Be to, dar mažiausiai 4 tūkst. žmonių buvo suimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų