REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perspėjamas, įkalbinėjamas nerengti protesto akcijos, per kurią su bendraminčiais pasišovė ketvirtadienį stabdyti eismą automagistralėje Vilnius-Klaipėda, Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas tvirtai sako: "ką užsibrėžiau, tą ir padarysiu, niekas manęs neišgąsdins".

REKLAMA
REKLAMA

"Rytą renkamės prie prekybos centro "Savas" Savanorių prospekte, nuo ten autobusu judėsim autostrados link. Blokuosim kelią, nes kitaip valdžia nenori atkreipti dėmesio į Lietuvos žmonių protestus ir liautis dariusi nesąmones", - akcijos išvakarėse, trečiadienį, aiškino Eltai V. Šustauskas.

REKLAMA

Jis teigia trečiadienį gavęs kvietimą apsilankyti policijos komisariate ir išdėstyti pareigūnams savo planus. Tačiau į policiją eiti atsisakęs, nes akcijos išvakarėse turįs labai daug darbo. Tariasi su galimais rėmėjais, kurie parūpins lėšų autobuso nuomai, dar ir plakatus reikia paruošti, su daugybe Laisvės sąjungos narių dėl akcijos susiskambinti.

"Jei turėčiau pinigų, tai tikrą revoliuciją Lietuvoje sukelčiau. Deja, šiandien retas verslininkas gali liaudžiai padėti kovoti dėl geresnio gyvenimo. Kaune verslas iš viso suvarytas be vilties pakilti", - Eltos korespondentei dėstė V. Šustauskas. Jo manymu, žmonės patys kalti, kad ilgai tylėjo ir leido "Seimui su Vyriausybe pridaryti nesąmonių, dėl kurių daugeliui nebeliko gyvenimo savam krašte".

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar ne dėl artėjančių savivaldybės rinkimų stengiasi vėl viešumoje skandalingai reikštis, V. Šustauskas sako: "Man politikos jau nebereikia. Dvidešimt metų jai paskyriau: žmonės manim tikėjo, nes nieko nepavogiau, nieko neapgavau. Bet negaliu dabar tylėti, nes nebežinau, kaip išgyventi iš 600 litų, - kiek per mėnesį gaunu. O tokias pajamas Lietuvoje daugybė žmonių gauna. Kaip jiems laikytis, vaikus auginti, mokesčius susimokėti ir dar pabrangusio maisto nusipirkti?", - retoriškai klausė V. Šustauskas.

Pasak jo, tik nereikia dėl visko kaltinti krizės, kai čia pat, už Lietuvos sienos, matom, kaip lenkai neprastai tvarkosi ir vargo nejaučia. "Reikia mūsų tautai kilti ir šalin nuo valstybės vairo varyti nemokšas. Jau prisivadovavo", - sako V. Šustauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blokuoti automagistralę V. Šustauskas esą atsisakytų tik tuo atveju, jei gautų iš Seimo ir Vyriausybės išsamius atsakymus į LLS pasiūlymus, kaip tvarkyti Lietuvos ekonomiką, neskriaudžiant vargingai gyvenančių jos piliečių. "Nieko aš tai magistralei nepadarysiu, jos tikrai nepagadinsiu, nei asfalto ten negriaušiu dantimis ir laužtuvais kelio nedaužysim. Stosim su žmonėmis, kuriems ne vis vien, kas Lietuvoje darosi, išsakysim savo nuomonę apie Vilniaus ir Kauno valdžią, nes tylėti daugiau negalima", - aiškino V. Šustauskas.

REKLAMA

Kurioje tiksliai vietoje numatęs gyva grandine užtverti Vilnių su Klaipėda jungiantį pagrindinį Lietuvos kelią, V. Šustauskas nesako nei žurnalistams, nei kam kitam. Mat teigė žinąs, kad ir policija nuvaikyti nuo jo žmones ruošiasi, ir kareiviai "bus pakelti".

"Mes reikalaujame iš valdžios nemažinti pensijų, išmokų vaikams ir motinoms. Siūlome sumažinti iki 5 procentų PVM maisto produktams, palikti visas pernykštes kompensacijas vaikams ir invalidams. Be to, reikalaujame pratęsti iki 2020 metų, kol ant kojų atsistos Lietuvos ūkininkai ir įstengs pasididinti savo dirbamus plotus, įstatymo dėl suvaržymų pirkti žemę užsieniečiams galiojimą. Taip pat - praplėsti kompensuojamųjų vaistų sąrašą ir mažinti vaistų kainas. Be to, siūlome Lietuvai derėtis su Rusija dėl dujų ir naftos kainų sumažinimo, mainais jai pasiūlant mažesnius tarifus už krovinių transportavimą per mūsų šalies teritoriją", - dėstė LLS lyderis.

Jis teigia, kad visa tai įvykdžius ir dar sumažinus ministerijų skaičių, valstybės tarnyboje etatų, sumažinus Seimo narių realias pajamas bei jų padėjėjų skaičių, pažabojus privačių bankų apetitus, bankams paliekant valdyti iki 30 proc. jų kapitalo, kitą dalį - nacionalizuojant, Lietuvos biudžetui būtų galima sutaupyti iki 10 milijardų litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų