REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį pasirašytu protokolu prie Nacionalinio susitarimo įsipareigota nepriimti ir neinicijuoti teisės aktų, kurie galėtų pabloginti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų verslo sąlygas, o smulkiojo ir vidutinio verslo sąlygas reglamentuojančius teisės aktus keisti tik pritarus Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė taip pat įsipareigoja supaprastinti ir sutrumpinti teritorijų planavimo, statybos reglamentavimo, detaliųjų planų rengimo ir žemės paskirties keitimo dokumentų rengimo tvarką.

REKLAMA

Protokolą pasirašė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir Verslo darbdavių konfederacijos pirmininkas, Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas Danas Arlauskas.

"Smulkusis ir vidutinis verslas sukuria didžiąją dalį darbo vietų, todėl Vyriausybė remia ir toliau rems ne tik jau veikiančias smulkiojo ir vidutinio verslo įmones, bet ir sudarys kuo palankesnes sąlygas steigti naujas. Vyriausybės bei Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos bendras rūpestis - kad kuo daugiau lietuvių būtų patys sau darbdaviai, todėl siekiame ir sieksime, kad pradėti savo verslą Lietuvoje būtų kuo paprasčiau", - sakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkas D. Arlauskas pažymėjo, kad pasirašomas protokolas - intensyvesnio ir kryptingesnio smulkiojo verslo sąlygų gerinimo proceso pradžia.

Protokole numatyta kartu spręsti aktualius smulkiajam ir vidutiniam verslui atitinkamų ministerijų kompetencijai priklausančius mokesčių, verslo kreditavimo, ES struktūrinės paramos lėšų panaudojimo ir kitus klausimus. Bus siekiama didinti konkurenciją bankų sektoriuje, suteikiant kredito unijoms platesnes funkcijas, taip pat nustatyti ir kitas konkurencijos bankų sektoriuje didinimo priemones. Siekiant paskatinti konkurenciją mažmeninėje prekyboje, naudojantis Europos Sąjungos struktūrine parama protokole numatyta sukurti programą mažų parduotuvių steigimui ir jų veiklos gyvybingumui remti.

Pasirašant protokolą dalyvavo Panevėžio verslininkų asociacijos atstovas Kazys Grabys, Kauno regiono smulkių ir vidutinių verslininkų asociacijos atstovas Arturas Mackevičius, Alytaus krašto verslininkų asociacijos atstovė Aldona Dalia Matukienė, Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovė Zita Sorokienė, Vilniaus verslo plėtros asociacijos atstovė Jana Meržvinskienė, Lietuvos pakuotojų asociacijos atstovas Aleksas Varna, Lietuvos informacijos verslo asociacijos atstovas Saulius Žilinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų