REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas – ne bėda, nauji talentai atrasti!!

Nors du konkurso „Geriausias Lietuvos muzikos perlas“ turus (Gargžduose bei Plungėje) dėl gripo epidemijos teko atidėti, organizatoriai praėjusį savaitgalį surizikavo ir nutarė toliau keliauti per Lietuvą. Aplankė du miestus: Jonavą ir Mažeikius.

REKLAMA
REKLAMA

Jonava – gitaristų kraštas

Jonavoje jaunieji talentai buvo labai aktyvūs, jų neišgąsdino gripas. Keliaujanti komanda buvo  nustebinta, kad net pusė dalyvių grojo gitara, dauguma rodė savo kūrybos dainas. Ne visos jos   kūrybiniai šedevrai, tačiau klausyti komisijai  bei susirinkusiai publikai buvo išties malonu. Nuskambėjus dainai pavadinimu „Voriukas“, vienas iš komisijos narių Soliaris teigė, jog tai labai linksma daina ir jam būtų labai malonu, jei tokiu balsu kas nors padainuotų lopšinę. Tąvakar jam dalyvius vertinti padėjo pianistas Tautvydas Kocius, bardas Artūras Minalga, Jonavos chormeisterė ir muzikos mokytoja Alma  Jurkutė.

REKLAMA

Komisiją taip pat nustebino vienintelis Jonavos turo dalyvis vyras – Viktoras, atlikęs Kastyčio Kerbedžio dainą, jis tiesiog spinduliavo energija. „Tu turi šarmą“ - teigė komisija.

Išklausius nemažo būrio dalyvių, komisija niekaip negalėjo apsispręsti kas gi Jonavos atrankoje geriausias muzikos perlas. Didžiausia kova vyko tarp jonaviškės Gabrielės Goštautaitės ir širvintiškės Eglės Žedavainytės. Tačiau galiausia prieitą prie bendro sprendimo vienintelė ne jonaviškė ir atvykusi iš Širvintų Eglė, kuri kaip teigė, pirmą kartą dainavo viešai yra talentingiausia ir ji keliauja į pusfinalį.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojus renginio prizininkus, organizatoriai sulaukė antrosios vietos laimėtojos Gabrielės mamos priekaištų ir nepasitenkinimo, kad jos dukra nenugalėjo tą vakarą, ji apkaltino komisiją    girtuokliavimu ir nekompetencija. Bet, kaip yra sakoma, savi vaikai yra patys geriausi ir talentingiausi, todėl, organizatoriai puikiai suprato pralaimėjusios mamos nuoskaudą ir nepasitenkinimą.

Mažeikiuose daug netikėtumų

Šeštadienį „Muzikos perlų“ komandą užpuolė netikėtumai, dėl nugaros traumos į Mažeikius nebegalėjo vykti atlikėjas Soliaris. Dvi likusios komandos narės atlikėja ir TV laidų vedėja Donata Virbilaitė ir VšĮ „Muzikos perlai“ direktorė bei renginio vedėja Raimonda Jagminaitė neturi vairavimo pažymėjimų, taigi komanda liko be vairuotojo, tačiau po dviejų valandų panikos viskas išsisprendė, atsirado žmogus, kuris pasiryžo dėl gero tikslo nuvežti merginas į Lietuvos pakraštyje esančius Mažeikius. Vertinimo komisijoje be minėtų damų buvo Mažeikių teatro „Visavi“ režisierė ir talentų globėja Daiva Gedvilienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažeikiai nustebino ne tik savo talentais, bet ir susirinkusia publika, ji tiesiog šėlo ir labai palaikė dalyvius. „Manau, kad Mažeikiuose – linksmiausia publika visoje Lietuvoje“ - teigė renginio vedėja ir komisijos narė Raimonda.

Dėl Geriausio Mažeikių muzikos perlo vardo kovojo vien merginos. Tačiau renginį pradėjo jau anksčiau atrastas muzikos perlas, kuris garsina Mažeikius visoje Lietuvoje jaunasis atlikėjas Nedas Šiuipys. Jis dėl to, kad puoselėtų savo talentą kiekvieną šeštadienį važiuoja į Vilnių ir mokosi dainavimo subtilybių pas Povilą Meškėlą.  

REKLAMA

Komisija dažnai kartojo dalyvėms, kad jos pasirinko netinkamą kūrinį. Tai galbūt kai kurioms sutrukdė nukeliauti į pusfinalį.

Uždainavus dalyvei Neingai Šiuipytei komisija negailėjo jai pagyrų. „Tu turi nepriekaištingą išvaizdą ir gerą balsą, tavęs laukia puiki ateitis“ - teigė komisijos narės. Tačiau taip pat šiek tiek pabarė, kad ji atliko Franko Sinatros kūrinį. „Kažkaip keistą girdėti Sinatros dainas, atliekant merginą.“ - atviravo dainininkė Donata.

Atėjus laikui paskelbti pusfinalio dalyvę, komisijos narės nusprendė šiek tiek paerzinti publiką ir pradėjo ją apibūdinti frazėmis: „Ši mergina turi viską ko reikia, balsą, išvaizdą, viską. Ji turi šarmą. Ji turi energijos užtaisą.. Geriausias Mažeikių muzikos perlas yra – Dovilė Bingelytė.“ - teigė komisijos narės. Jos kiekvienai dalyvei parašė palinkėjimus knygyno „Baltos lankos“ dovanotose knygose. Ir apdovanojo nugalėtoją parduotuvių tinklo „Sarma“ dovanomis.

Taip baigėsi netikėtas Mažeikių turas. Kitą savaitgalį gruodžio  12 dieną komanda vyksta  į Alytų, klubą „Voro fortas“, ten bus renkamas Alytaus muzikos perlas, čia dalyvių ir susirinkusiųjų laukia visas būrys žvaigždžių.

Raimonda Jagminaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų