REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį savaitgalį Lietuvos teatro mėgėjams pristatomame „Gyčio Ivanausko teatro“ ir Kroatijos meninio kolektyvo VRUM vadovės Sanja Tropp Fruhwald bendrame spektaklyje „Premjera“ bus gvildenama ir korupcijos tema.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrėjų teigimu, naujame šokio spektaklyje bus kalbama apie korupciją, taip pat apie tęstinumą, kartojimąsi bei naujas galimybes.

„Mūsų „Premjera“ sukurta didelėms auditorijoms - visiems teatro, šiuolaikinio šokio, vaizduojamojo meno, mados ir šiuolaikinės muzikos kūrinių gerbėjams. Mes kuriame pasirodymą, kuris, tikimės, sudomins įvairias žiūrovų grupes. Tai mūsų pirmasis šiuolaikinio meno kūrinys, kuriuo norime pasiekti tarptautinę auditoriją,“ - tikina Gyčio Ivanausko ir  Sanja Tropp Fruhwald duetas.



Gyčio Ivanausko partnerė -  geriausia Kroatijos jaunoji choreografė

REKLAMA

Kartu su „Gyčio Ivanausko teatru“ spektaklį statanti Sanja Tropp Fruhwald – įvairiaspalvė kūrėja. Ji - choreografė, autorė ir šokėja, fotografė ir didžėja iš Kroatijos. 2007-aisiais Sanja buvo apdovanota kaip geriausia jaunoji Kroatijos choreografė. Europoje žinomo meninio kolektyvo VRUM vadovė baigė Zalcburgo eksperimentinio šokio akademiją.

Laikinai Lietuvoje apsigyvenusi Sanja Tropp Fruhwald ne kartą buvo įvertinta ne tik savo gimtojoje Kroatijoje, bet ir pastebėta bei pripažinta už savo darbą festivaliuose užsienyje. Menininkė taip pat buvo pasirinkta ir kaip atstovė iš Kroatijos į jaunųjų menininkų iš Europos ir Viduržemio jūros šalių bienalę 2005 metais. 2007-aisiais kūrėja buvo apdovanota prestižine „DanceWeb” stipendija programai Vienoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Premjeros“ bendraautorė dirbo su daugeliu Kroatijos ir užsienio choreografų bei režisierių, o jos įvairialypiai spektakliai ir parodos buvo pristatytos Kroatijoje, Slovėnijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Slovakijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Suomijoje, Italijoje, Portugalijoje, Lenkijoje, Olandijoje, D. Britanijoje, Ispanijoje, Danijoje, Armėnijoje, Argentinoje, o dabar ir Lietuvoje.



Gretos Skaraitienės nuotr.

Šokio spektaklį praturtins dainos ir dialogai

„Bendras pastatymas su „Gyčio Ivanausko teatru“ yra pirmasis bendradarbiavimas su Baltijos regionu VRUM kolektyvui ir todėl jis mums labai svarbus. Pats faktas, kad mes kertame daug  kultūros sienų, meno identitetų ir pradedame dialogą tarp mūsų, kaip menininkų, ir pristatome šio dialogo rezultatus platesnei auditorijai, suteikia „Premjerai“ labai didelę vertę. Mūsų bendradarbiavimas moko mus naujų įgūdžių ir daro mus turtingesnius kaip menininkus ir kaip žmones,“ - sako Lietuvoje debiutuojanti Sanja Tropp Fruhwald.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 11, 13, 15, 20 dienomis pristatomos „Premjeros“ scenografiją kūrė pats Gytis Ivanauskas ir Sanja Tropp Fruhwald. Spektaklio kostiumų dailininkė - Karina Leontjeva, o kompozitorius - jaunasis Tomas Petraitis, kuris buvo įkvėptas ne tik klasikinės muzikos kompozitorių, tokių kaip Rachmaninovas, bet ir šiuolaikinės muzikos kūrėjų „Depeche Mode“ ar „Dead Kennedys".

Naujausiame spektaklyje vaidins iš kitų „Gyčio Ivanausko teatro“ darbų pažįstami aktoriai: Brigita Urbietytė, Evaldas Taujanskis, Paulius Tamolė, Agnė Ramanauskaitė, Naglis Bierancas ir Ieva Šimukauskienė. Šį kartą šokėjams bus skirti rimti iššūkiai - pasirodymo metu jiems reikės ne tik atlikti fiziškai sudėtingus judesius, bet ir tuo pačiu metu kalbėti bei dainuoti.

Prieš spektaklį gruodžio 11 d. Ūkio banko teatro arenos  fojė bus galima pamatyti fotografės Gretos Skaraitienės fotosesiją – spektaklio interpretacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų