REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dezdemoną šoks Eglė Špokaitė

Po ilgokos pertraukos kviečiame į A. Šenderovo baletą „Dezdemona“.

Po premjeros 2005 m. Ž. Ramoškaitė pranašavo: „... galima prognozuoti sėkmingą tolesnį baleto gyvenimą. Baleto trupės repertuare šis kūrinys užims reikšmingą vietą kaip savitas, šiuolaikiškas, emocionalus ir intelektualus spektaklis“. (Lietuvos rytas, 2005.05.24).

REKLAMA
REKLAMA

Taip ir įvyko. Kompozitorius A. Šenderovo baletas „Dezdemona“ buvo pripažintas geriausiu Metų muzikos kūriniu LT-2005 sceninių kūrinių kategorijoje. Jo muzika, įkvėpta Shakespeare'o dramos aistrų, spalvinga, bet taupia instrumentuote kuria mistinę spektaklio atmosferą, vyksmą apgaubia paslapties šydu, baletui suteikia ypatingo šarmo.

REKLAMA

Tačiau ne vien muzika užburia šiame spektaklyje, visas pastatymas – scenografija, ir žinoma, choreografija, scenoje leidžia gėrėtis puikiu reginiu. Ir choreografas, ir kompozitorius balete akcentuoja Dezdemonos vaidmenį – ir tai nenuostabu, kai nacionalinio baleto trupėje yra tokia balerina – Eglė Špokaitė. Šis baletas tarsi specialiai jai sukurtas, jame ypatingai atsiskleidžia artistiška šios solistės prigimtis, jos talentas.  

REKLAMA
REKLAMA

Dėl traumos pastaruoju metu retokai šokusi mūsų scenoje, gruodžio 9 d. Eglė Špokaitė šoks pagrindinį vaidmenį balete „Dezdemona“. Tai graži proga jos gerbėjams išvysti mėgstamą solistę šokant vieną paveikiausių savo vaidmenų.

Kartu su Egle Špokaite matysime Martyną Rimeikį, Eligijų Butkų, Ingą Cibulskytę, Rūtą Kudžmaitę, Andrių Žužžalkiną. Spektaklį diriguoja Robertas Šervenikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų