REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Knygelėje vaikams kunigo Antano Saulaičio atsakymai

Kunigas, jėzuitų vienuolis Antanas Saulaitis, SJ, gimė Lietuvoje, vaikystę ir jaunystę praleido Amerikoje, ilgus metus dirbo misijoje Brazilijoje. Atkūrus Nepriklausomybę, grįžo į Lietuvą, o dabar vėl gyvena ir dirba JAV.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip atrodo Dievas?“, „Ar kiekvienas žmogus turi savo Angelą Sargą?“, „Ar vienuoliai ir kunigai vasarą irgi atostogauja prie jūros?“, „Ar tikrai Kalėdų Senelis negeriems vaikams per Kalėdas neatneša dovanų?“, „Ar tiesa, kad Kūčių naktį prakalba gyvūnai?“, „Kas gyveno anksčiau: dinozaurai ar Adomas ir Ieva?“

REKLAMA

Knygelėje „Kaip atrodo dvasios? ir kiti didieji mažųjų klausimai, į kuriuos atsakė kun. Antanas Saulaitis, SJ“ vaikai ras atsakymus ne tik į šiuos, bet ir į daugybę kitų klausimų, kuriuos atsiuntė jų bendraamžiai – žurnalo „Bitutė“ skaitytojai. Kunigas Antanas Saulaitis į visus mažųjų klausimus, kad ir kokie jie sunkūs, keisti, nepatogūs, atsako ne tik išmintingai, bet ir linksmai. Jis nuolat pokštauja ir stengiasi, kad skaityti nebūtų nuobodu. Be to – ir tai labai svarbu – jis niekada negąsdina, negrasina ir nebara, nes tiki, kad blogų vaikų nebūna, ir tik kartais pataria, kaip jiems tapti dar geresniems.

Panašių klausimų kyla ne tik vaikams, juk apie tikėjimą ne tiek daug ir žinome.... Ši knygelė pamokys tėvelius, senelius, mokytojus, kaip kalbėtis su vaikais, kaip sudėtingus dalykus paaiškinti suprantamai ir nesupaprastinti, kaip atsakyti į sunkius vaikų klausimus – nemeluojant ir neišsisukinėjant, bet ir negąsdinant.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tikrai Kalėdų Senelis negeriems vaikams per Kalėdas neatneša dovanų? (Povilas iš Kretingos r., 7 metai)

Nesirūpink, Povilai, nėra negerų vaikų. Yra tik labai geri vaikai, bet kartais negerai elgiasi (ir tada atsiprašo).

Ar Dievas pavargsta nuo mūsų prašymų? (Veronika)

Aš manau, kad Dievui sunkiausia vakare, kai visi žmonės meldžiasi. Tada Jam reikia išklausyti labai daug maldų. Nemanau, kad Dievas pavargsta, bet maldų linija dažnai būna užkimšta. Tai gal Jis būna užimtas? Ne, užimtas nebūna, tik Jis kai kada atsako ne iš karto. Jis atsiliepia į mūsų maldą, kada nori, todėl kartais mums gali atrodyti, kad surinkome ne tą numerį. Bet reikia laukti, ir sulauksi Jo atsakymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar Angelas Sargas gali apsaugoti ne tik savo globotinį, bet ir kokį kitą žmogų ( jeigu paprašo)? (Ugnė)


Manau, kad yra neatsargių vaikų, kuriems gali prireikti dviejų Angelų Sargų, nes vienas pavargtų. Dievas viską daro, kad mums padėtų ir mus globotų, Jam talkina angelai. Jie mato Dievo veidą ir mums padeda būti teisingiems ir maloniems, gražiai elgtis ir gerai mokytis.

Ar kunigai irgi margina margučius? (Domantas iš Vilniaus)


Domantai, vieni kunigai dažo margučius, kiti ne. Kai neturiu daug laiko, dvi savaites prieš Velykas nudažau vištas – raudonai, mėlynai... Tada iki Velykų turiu kiekvienos spalvos keturiolika kiaušinių. Nors moku vašku marginti, man labiau patinka nudažytus išskutinėti peiliuku. Ir visus dovanoti, dažniausiai žmonėms, kurie vieniši ar nuliūdę. Pats labai daug margučių nevalgau, nes jie apskriti – nenoriu būti jau visai apskritas.

REKLAMA

Kodėl Dievas sukūrė žiurkes ir kitus gyvūnus, kurie nieko gera nedaro? (Ūla iš Vilniaus)


Ūla, žiurkės, pelės ir kiti gyvūnai labai užsigautų, jei jiems kas pasakytų, kad nieko gera nedaro. Žiurkės valo gamtą, ėsdamos mažesnius gyvius palaiko gyvūnijos pusiausvyrą, o pačios tampa didesnių gyvūnų skanėstu. Žinoma, Nojus į savo laivą galėjo neimti uodų...

O Komunijoje, kurią dalija kunigas, ar yra vitaminų? (Dominykas, 7 metai)

Komunijoje yra daug vitaminų, kad mes sveikai gyventume: vitaminas

A – atjauta, B – bičiulystė, D – džiaugsmas, G – gailestingumas, M – meilė,

T – teisingumas, R – ramybė, V – vienybė.

REKLAMA

Ar gerai eiti į bažnyčią todėl, kad močiutė už tai sumoka keturis litus? (Laura iš Alytaus)

Aišku, galima bažnyčią lankyti už keturis litus. Tada turi savų pinigų rinkliavai ar vargšams sušelpti. Laura, galima ir pabandyti, kaip jaustumeisi už dyką nuėjusi.

Kaip atrodo dvasios? ir kiti didieji mažųjų klausimai, į kuriuos atsakė kun. Antanas Saulaitis, SJ. Sudarė Antanas. – Vilnius: Tyto alba, 2009. – 228 p.

Sudarė Gabrielė Gailiūtė, dailininkė Sabina Strazdienė.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų