REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Detektyvų rašytojas Petras Šatkus pristatė savo tryliktąjį romaną, kuriame savaip žvelgia į jo įsivaizduojamus Rolando Pakso prezidentūros skandalo užkulisius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma kūrinio anotacijoje, jame "atskleidžiami korupcinis "politinės valios" fenomenas bei apkaltos užkulisiai prie tautos išrinktą Prezidentą Rolandą Paksą".

REKLAMA

Leidėjas Algimantas Liekis knygos pristatyme trečiadienį teigė, kad nors romano "Iššūkis" veikėjų vardai yra pakeisti, tačiau visi prisimenantys nesenus įvykius pažins, kas yra romane vaizduojami herojai.

"Mums, kurie tuos įvykius žinome, galbūt nesukelia nuostabos, bet tie, kurie nežinojo, kas čia vyko, tie kurie gyvens po mūsų, turės gerą šaltinį", - tikino jis.

Knygos autorius P.Šatkus partijos "Tvarka ir teisingumas" būstinėje Vilniuje vykusiame renginyje sakė, kad romanas nebuvo R.Pakso užsakytas, jis rėmėsi faktine dokumentuose ir žiniasklaidoje sukaupta medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatyme šalininkai deklaravo paramą R.Paksui ir kritikavo jo oponentus.

"Ar vistik tikiu, kad gal ne po metų, gal ne taip greitai, bet mes išgirsime žodžius "neteisėtai nušalintas prezidentas Rolandas Paksas", - sakė draugu prisistatęs teisininkas Antanas Bukauskas.

Paties R.Pakso žodžius, kad jis yra įsitikinęs, jog dar bus vadinamas tiesiog Lietuvos prezidentu, bendražygiai palydėjo plojimais.

400 puslapių knygą, kurios viršelis iliustruotas R.Pakso nuotrauka, išleido viešoji įstaiga "Mokslotyros institutas". Jos tiražas nenurodomas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2004 metais per apkaltą iš prezidento posto už Konstitucijos pažeidimus pašalintas R.Paksas šiuo metu vadovauja partijai "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai).

Konstitucinis Teismas išaiškino, jog R.Paksas niekada negali būti renkamas prezidentu ir negali užimti kitų valstybinių pareigų, susijusių su priesaikos davimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų