REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iranas pasiryžęs padėti Baltarusijai pastatyti pirmąją šioje šalyje atominę elektrinę, nors Teheranas mano, kad baltarusiai patys gali įgyvendinti šį projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kaip praneša "Telegraf.by", trečiadienį pareiškė Irano ambasadorius Minske Abdolkhamidas Fekri (Abdolchamidas Fekris).

REKLAMA

Jis taip pat pasiūlė įsteigti bendrą Baltarusijos ir Irano struktūrą, kuri, diplomato nuomone, padėtų pagrindą abiejų šalių prekybiniam ir ekonominiam bendradarbiavimui. Šiuo metu, pranešė ambasadorius, klausimai, susiję su bendros bankų sistemos kūrimu, svarstomi.

Kalbėdamas apie abiejų šalių karinį techninį bendradarbiavimą diplomatas pabrėžė, kad Teherano ir Minsko sąveika yra vien taikaus pobūdžio.

"Mūsų šalis turi pakankamai ginklų ir mums šiuo požiūriu nereikia kitų šalių pagalbos. Bet manome, kad naudinga keistis nuomonėmis karinėje techninėje srityje su kitomis šalimis, ypač draugiškomis, kokia yra Baltarusija", - pažymėjo A.Fekri.

Per savo vizitą į Teheraną praėjusių metų rudenį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka apsvarstė su savo kolega Irane Mahmoudu Ahmadinejadu (Mahmudu Ahmadinedžadu) konkrečius bendradarbiavimo energetikos srityje projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų