REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo gruodžio 1-osios liberalcentristas Artūras Zuokas nebebus Seimo nariu.

Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patenkino šio parlamentaro prašymą nutraukti jo kaip Seimo nario įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas įvertinti tokį A. Zuoko žingsnį Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma sakė manąs, kad realiausia versija, jog šis atsitraukimas gali būti susijęs su pasiruošimu savivaldos rinkimams.

REKLAMA

"Tai gali būti ėjimas į savivaldybių rinkimus, nes eiti į juos iš nelabai šiuo metu populiaraus Seimo, turint mero statusą, yra daug sudėtingiau negu jau nutolus nuo to Seimo per metų distanciją, dar išėjus su tam tikru atsiribojimu. Tai, žinoma, duoda gerą startinę poziciją savivaldybių rinkimams", - mano J. Razma.

Apie ketinimą pasitraukti iš Seimo A. Zuokas pareiškė antradienį, kai Seimas nepritarė jo ir dar 32 parlamentarų pasiūlytoms įstatymo pataisoms dėl skirtingo PVM tarifo.

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuokui pasitraukus Seimo nario kėdė pagal sąrašą galėtų atitekti Agnei Zuokienei, jai nesutikus - buvusiam parlamentarui Jonui Čekuoliui. Kitas iš eilės liberalcentristų rinkimų sąraše yra galiūnas Žydrūnas Savickas.

A. Zuokas nesako, ar jo žmona taps Seimo nare. Pasak jo, kol kas pritrūko laiko apie tai pasikalbėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų