REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas (Urmas Paet) išsakė viltį jau artimoje ateityje pamatyti konkrečius veiksmus statant atominę elektrinę Lietuvoje ir pažymėjo, kad šis objektas suvaidintų labai svarbų vaidmenį stiprinant energetinį saugumą. Tai Estijos diplomatijos vadovas pareiškė penktadienį per Baltijos Asamblėjos spaudos konferenciją Seime.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš tikiuosi, kad artimoje ateityje mes jau pamatysime konkrečius veiksmus įgyvendinant atominės elektrinės statybas Lietuvoje. Nauja atominė elektrinė suvaidintų labai svarbų vaidmenį stiprinant energetinį saugumą", - sakė U. Paetas.

REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pasidžiaugė jau nuveiktais darbais - elektros jungčiai tarp Baltijos šalių ir Švedijos Europos Sąjunga ketina skirti 604 mln. litų, o Estijos ir Suomijos jungčiai - 345 mln. litų.

"Mums pavyko susitarti, kad remdamiesi Šiaurės šalių elektros rinkos "Nord Pool" modeliu vėliausiai iki 2013 metų sukursime atvirą, skaidrią Baltijos šalių elektros rinką", - teigė V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų