REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio šalies ministro pirmininko Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga ir nuo „prisikėliečių“ atskilusi „Viena Lietuva“ jungiasi į partiją. Naujasis darinys bus pavadintas Krikščionių Sąjunga „Viena Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes vienas kitam reikalingi, nes vienas kitą iš esmės papildome. Galime tapti stipria ir reikšminga jėga“, - įsitikinęs ekspremjeras G. Vagnorius.

REKLAMA

Jungtinį Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos ir Seimo frakciją „Viena Lietuva“ remiančių partijos grupių suvažiavimą nuspręsta sušaukti 2010 metų sausio 23 dieną.

Politines jėgas vienyti apsispręsta po bendradarbiavimo rengiant Antikrizinę ekonominę programą Lietuvai, taip pat teikiant Seimui ir Vyriausybei siūlymus dėl 2010 metų valstybės biudžeto, mokesčių, Atominės elektrinės darbo pratęsimo, ir kitų svarbių valstybei klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

***

- Kam labiau – krikščionims-konservatoriams ar „vienalietuviams“ reikia šio susijungimo“, - „Balsas.lt pasiteiravo G. Vagnoriaus.

- Sprendimą jungtis abi politinės jėgos priėmė dar lapkričio pabaigoje. Jeigu lygintume frakciją ir partiją, manyčiau, kad mes vienas kitam reikalingi, nes vienas kitą iš esmės papildome ir galime tapti stipria ir reikšminga politine jėga.

Artimiausiu metu prie mūsų gali prisijungti ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, kai kurie kiti Krikščionių demokratų partijos skyriai, kurie neprisijungė prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų tikslas - šiuo sunkmečiu suburti stiprią centro dešinės jėgą, kuri padėtų įgyvendinti stiprią antikrizinę programą, prisidėti prie šalies valdymo.

- Prisidėti prie šalies valdymo įmanoma tik būnant valdančiojoje koalicijoje. O gal jūs matote kitų kelių?

- Frakcija „Viena Lietuva“ su valdančiaisiais konservatoriais-krikdemais turi sutartį dėl bendradarbiavimo. Jos balsas valdančiojoje koalicijoje priklauso nuo TS-LKD frakcijos, tad tik nuo jų ir priklauso, kaip tie siūlymai bus girdimi.

Turime ir ilgalaikius, ir trumpalaikius tikslus: savivaldybių rinkimai – svarbus politinės veiklos etapas. O šiuo metu mes galime reikšmingai pagelbėti valdančiajai koalicijai, kuri patiria didžiulę nesėkmę vidaus politikoje

REKLAMA

- Tą patį bando daryti ir visa opozicija, finansų analitikai, ekspertai. Kuo jūs būsite išskirtiniai?

- Jeigu įvertintumėte vyriausybės pateiktas išvadas dėl  mūsų pateiktos antikrizinės programos, vien faktas, kad vyriausybė ir ministerijos ją išnagrinėjo, pateikė siūlymus ir pripažino, kad daugelis tų mūsų nuostatų įgyvendinama ar bus įgyvendinama – tai reikšminga. Valdžios ir opozicijos santykiuose ankstesniuose laikotarpiuose tokio atvejo nepamenu.

Šiandien mes jau įtikinome ne tik visuomenę, bet ir daugelį vyriausybės įstaigų pradėti gaivinti ekonomiką ir mūsų siūlymai jau atsispindi 2010-ųjų biudžeto projektą lydinčiuose įstatymuose ir kituose siūlymuose.



- Kuo dar iš kitų partijų išsiskirs Krikščionių Sąjunga „Viena Lietuva“?

REKLAMA

- Tai bus vienintelė klasikinė krikščionių-konservatorių vertybes propaguojanti partija, nes TS-LKD vadovybė akivaizdžiai išsižadėjo centro dešiniųjų ekonominių ir socialinių nuostatų ir propaguoja socialistines idėjas.



- Šis jungimasis – be partijos likusios Seimo frakcijos ir jau egzistuojančios partijos – pirmas Lietuvos parlamentarizmo istorijoje. 11 žmonių Seime atstovaus jau susikūrusią visiškai kitą partiją.

- Nemanau, kad toks būtų didelis atotrūkis, nes su kai kuriomis Tautos prisikėlimo partijos grupėmis mes bendradarbiavome ir per Seimo rinkimus. Kai kuriose apygardose vienas kitą rėmėme. Galiu tik pridurti, kad jungimąsi iš pradžių rėmė tik keletas TPP skyrių, po to 9 , dabar jau 15-ka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Artėja savivaldybių tarybų rinkimai. Greičiausia didžiausią dėmesį tam ir skirsite ?

- Dabar atlikti sociologiniai tyrimai skelbia, kad susijungus šioms dviems grupėms, jei dabar vyktų rinkimai, sulauktume apie 10 proc rinkėjų paramos.

Bent jau tikimės nepralaimėti ir tapti realia centro dešinės politine jėga, galinčia visuomenei pateikti alternatyvią ekonominę, socialinę, politinę, teisėtvarkos stiprinimo programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų