REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp valdančiųjų, ieškančių, kuo užkamšyti skylėtą "Sodros" biudžetą, tebeverda diskusijos dėl 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) skyrimo labdarai ir vėl girdisi pasiūlymai naikinti vadinamąjį alimentų fondą.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį po valdančiųjų koalicijos pusryčių Vyriausybėje teigė, kad dėl paramos labdarai sutarta - rengiamasi palikti vieną procentą, jam nepritarė liberalcentristų lyderis Gintautas Babravičius. "Mes nepritariame ir ta diskusija dar nėra baigta", - sakė jis.

REKLAMA

Pasak Premjero, palikus paramai 1 proc. ir leidus ją skirti tik visuomenininkams, būtų sutaupyta 30 mln. litų.

Nors Liberalų ir centro sąjungos vadovas leido suprasti, kad jų partija yra linkusi ieškoti kompromiso ir diskutuotų apie vieno procento labdarai palikimą, tačiau griežtai pasisako prieš tai, kad būtų panaikinta galimybė remti biudžetines organizacijas.

"Mes manome, kad nereikėtų varžyti žmogaus pasirinkimo laisvės, ar tai būtų biudžetinė, ar nevyriausybinė organizacija. Pradėti filantropiniai procesai turėtų būti tęsiami", - teigė G. Babravičius. Liberalcentristai vardija ir daugiau savo nepritarimo priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

100 mln. litų - tiek, pasak liberalcentristų lyderio, reikia surasti, kad biudžeto deficitas neperžengtų, pasak jo, pavojingos 10 proc. kartelės. Pasak G. Babravičiaus, liberalcentristai taupyti siūlo mažinant nebūtinus asignavimus, planuojamus investicinius projektus.

"Seimas galėtų persvarstyti Vaikų išlaikymo fondo panaikinimą. Nebaigta iki galo diskusija, kiek yra rezervų ir pensijų mažinimo srityje", - teigė liberalcentristų lyderis.

ELTA primena, jog Vaikų išlaikymo fondo, iš kurio mokamos išmokos vaikams, kurių tėvai piktybiškai nemoka alimentų, naikinimui nepritaręs Seimas grąžino šį siūlymą svarstyti Vyriausybei. Panaikinus vadinamąjį alimentų fondą būtų sutaupyta 47 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų