REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Viešai nuskambėjęs tariamas susitarimas dėl 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM), kurį žmonės gali skirti paramai, mažinimo yra netiesa“, - tvirtina Liberalų ir centro sąjungos frakcija ir tikina, kad ji nepritaria tokiam mažinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Valdantieji skelbė susitarę, jog ketinama palikti ne 2 proc., o 1 proc. nuo GPM, taip pat nepalikti galimybės papildomai remti biudžetines organizacijas.

REKLAMA

Liberalcentristai įvardija tris priežastis, kodėl toks mažinimas atneštų žalos. Pirma, tai ženkliai pakenks besiformuojančiai pilietinei visuomenei, nes sumažins galimybę nevyriausybinėms organizacijoms - neįgaliųjų, vaikų ir jaunimo užimtumo bei ugdymo, globos ir rūpybos, kaimo bendruomenėms, sodo bei namų bendrijoms, sporto ir kūrybinėms organizacijoms bei kitoms - gauti paramą tiesiogiai iš žmonių. „Įvertinant šių organizacijų programų finansavimo mažėjimą iš biudžeto, papildomas žmonių paramos mažinimas sunaikins daugelį gerų iniciatyvų“, - aiškina Liberalų ir centro sąjungos frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

„Antra, tai iš esmės sumažins lėšas ugdymui mokyklose ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, nes biudžetinio finansavimo pakanka tik išmokėti pedagogų atlyginimus bei padengti komunalinius mokesčius“, - dėstoma pranešime spaudai.

Liberalcentristai teigia, kad dings galimybė žmonėms nors iš dalies dalyvauti savo mokesčių paskirstyme, ir pagaliau, tai bus visiškai nereikšmingas sprendimas, siekiant subalansuoti valstybės finansus.

„Tokie siūlymai iš esmės prieštarauja Vyriausybės programos nuostatoms, kuriose ypatingas dėmesys skiriamas nevyriausybinėms organizacijoms. Kviečiame koalicijos partnerius grįžti prie programinių nuostatų ir nenaikinti pilietinės visuomenės pradmenų,” - teigia Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Artūras Melianas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų