REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinį susitarimą inicijavusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė nei prieš, nei pasirašius Nacionalinį susitarimą nevedė ir neveda jokių derybų dėl profesinių sąjungų finansavimo, teigia Ministro Pirmininko kancleris Deividas Matulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininko Vytauto Bako žodžius dėl profesinių sąjungų finansavimo D. Matulionis laiko Nacionalinio susitarimo menkinimu bei ragina V. Baką elgtis garbingai ir siūlo arba pateikti faktus apie neva vykusias derybas dėl profesinių sąjungų finansavimo, arba viešai atsiimti savo nepagrįstus teiginius.

REKLAMA

Praėjusią savaitę vienoje TV laidoje profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas V. Bakas pareiškė, kad vykstant socialinių partnerių deryboms dėl Nacionalinio susitarimo "tuo pat metu vyko derybos dėl profesinių sąjungų finansavimo".

"Pirmininkui V. Bakui tikrai yra žinoma, kad profesinių sąjungų programinis finansavimas vykdomas pagal dar 2007 m. Gedimino Kirkilo vadovautos Vyriausybės nutarimu patvirtintą Socialinio dialogo Lietuvoje stiprinimo 2007-2011 metų programą, finansuojamą iš valstybės biudžeto", - pabrėžia derybų su nacionaliniais partneriais dėl Nacionalinio susitarimo koordinatorius D. Matulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, panašu, kad tokios spekuliacijos V. Bakui prireikė norint kažkaip pagrįsti jau ne kartą iš Nacionalinio susitarimo kritikų lūpų girdėtus mėginimus sumenkinti šio dokumento svarbą ir vertę. Daugiausiai niekuo nepagrįstos kritikos pasigirsta iš profesinių sąjungų, dėl vienų ar kitų priežasčių nedalyvavusių Nacionalinį susitarimą rengiant ir pasirašant.

Ministro Pirmininko kanclerio teigimu, galima diskutuoti dėl būdų ir priemonių, kaip remti nevyriausybinių ar profesinių sąjungų veiklą, bet iš piršto laužtų prasimanymų skleidimas yra žalingas ir nepadeda greičiau įveikti bendrų sunkumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų