REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio mėnesį Ignalinos rajono Linkmenų seniūnijos Naujasodžio kaime pradėjo funkcionuoti vandens kokybės gerinimo įrenginiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šie  įrenginiai  turėjo pradėti dirbti  dar vasaros pradžioje, bet darbai užsitęsė dėl Ūkio ministerijos reorganizavimo.

REKLAMA

Renginyje dalyvavo rajono meras Bronis Ropė, savivaldybės administracijos direktorius Rimantas Mačys, seniūnas Jonas Alekna, UAB „Ignalinos vanduo“ direktorius Valentas Šimonis, darbus atlikusios UAB „Pireka“ projektų vadovas Vytautas Paškevičius.

Buvo perkirpta simbolinė juostelė, čia pat atlikti tyrimai ir ragautas išvalytas vanduo.  Nevalyto vandens 1 litro mėginyje prietaisas užfiksavo 2,5–2,6 miligramų geležies (norma – 0,2 mg/l), išvalyto vandenyje  geležies  - tik 0,01–0,04 mg/l.

REKLAMA
REKLAMA

V.Paškevičius sakė, kad įrenginiai iš vandens pašalina ne vien geležį, bet ir manganą, sieros vandenilį, kitas priemaišas, todėl pagerėja ir vandens kvapas.

Išvalytu vandeniu dabar naudojasi 46 Naujasodžio sodybos. Kitais metais prie jų prisijungs ir 27 Linkmenų sodybos. Atliktų darbų vertė apie 149 tūkst. Lt, jie finansuoti Ignalinos AE uždarymo fondo lėšomis.

Pasak mero, dar šiemet tokie vandens valymo įrenginiai bus atidaryti Tverečiuje ir Kazitiškyje, kitais metais – Ceikiniuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų