REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai parlamentaras Emanuelis Zingeris negavo Baltarusijos vizos, šios šalies ambasadoriui Lietuvoje Vladimirui Dražinui priminta, kad tokie veiksmai neatitinka geros kaimynystės santykių praktikos.

REKLAMA
REKLAMA

V. Dražinas paaiškinti, kodėl E. Zingeriui neišduota viza, buvo pakviestas į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją (URM) pirmadienį. Su ambasadoriumi susitiko užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius.

REKLAMA

Kaip teigė URM atstovas Rolandas Kačinskas, ambasadorius vizos neišdavimą argumentavo "techninėmis galimybėmis". Pagal galiojančią tvarką Baltarusijos viza išduodama per septynias dienas. Tuo tarpu E. Zingeris dėl jos kreipėsi lapkričio 11 dieną, o po trijų dienų kaimyninėje šalyje turėjo perskaityti Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės sveikinimo kalbą vieno iš Baltarusijos opozicijos lyderio Aleksandro Milinkevičiaus organizuojamame Europos forume.

"Viceministras sutiko, kad procedūriškai galėjo būti neišduota viza, tačiau išskirtiniais atvejais šį procesą galima paspartinti. E. Ignatavičius išreiškė viltį, kad ateityje bendradarbiavimas su Baltarusija vyks sklandžiai ir atitiks draugiškų santykių dvasią", - sakė R. Kačinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų