REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis perspėja palestiniečius dėl vienašališko nepriklausomybės skelbimo

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu perspėjo, kad bet koks palestiniečių bandymas vienašališkai skelbti nepriklausomybę gali lemti tai, jog Izraelis savo ruožtu taip pat griebsis vienašališkų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Palestinos politikai sekmadienį prasitarė, kad prašys Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos pripažinti Vakarų Kranto, Rytų Jeruzalės ir Gazos ruožo nepriklausomybę. Palestiniečiai teigia, kad tokio žingsnio jie žada griebtis dėl itin lėtos pažangos taikos derybose. Palestiniečiai yra itin nusivylę ir JAV prezidentu Baracku Obama, kuris nesugebėjo priversti Izraelio sustabdyti gyvenviečių kūrimo okupuotose Vakarų Kranto teritorijose.

REKLAMA

B. Netanyahu savo ruožtu teigia, kad jokios alternatyvos taikos deryboms būti negali, o vienašališka nepriklausomybės deklaracija gali išprovokuoti atsakomuosius Izraelio veiksmus. Tiesa, B. Netanyahu nedatalizavo, kokių priemonių tokiu atveju gali griebtis Izraelio vyriausybė.

Tiesa, beveik neabejojama, kad palestiniečių viltis, kad JT Saugumo Taryba pripažins jų nepriklausomybę, sužlugdys JAV, kurios pasinaudos savo turima veto teise.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų