REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Analizuojant skelbimus, kuriuose siūloma dirbti ne Lietuvoje, matoma aiški tendencija, kad jau keletą metų populiariausia ekonominės emigracijos kryptimi išlieka Didžioji Britanija.

REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nuo kitų ES šalių, Anglijoje susiformavo ištisa įdarbinimo struktūra – skelbimuose siūloma norinčius paplušėti savo šeimos labui nuvežti į šią šalį, apgyvendinti. Atlyginimas – nuo 5000 litų.

REKLAMA

Ši tendencija nekinta jau antrus metus iš eilės, tačiau jei prieš pora metų tarpininkai gan dažnai siūlydavo važiuoti padirbėti į Ispaniją, šį rudenį tokių pasiūlymų mažiau, tačiau seniai ten gyvenantys tautiečiai vis tiek dar kviečia pragyvenimo šaltinio netekusius žmones padirbėti šios šalies laukuose už 900 – 1,200 eurų per mėnesį. Viena iš priežasčių, kodėl sumažėjo skelbimų – šią Pietų Europos valstybę kamuoja gili recesija ir veržtis ten padirbėti paprasčiausiai nėra ko, nes darbo trūksta ir vietiniams gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Kita kryptis, kuri išlaiko populiarumą tarp pragyvenimo šaltinio ieškančių lietuvių – Skandinavija, ypatingai Norvegija ir Danija.

Kiek rečiau siūloma padirbėti Olandijoje. Nors statybų bumas aprimo ir šioje šalyje, tačiau, sprendžiant pagal tinklalapyje paslaugos24.lt talpinamus skelbimus, mūsiškiai veiklos ten dar randa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų