REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juozo Miltinio dramos teatro gastrolės Nacionaliniame dramos teatre

Juozo Miltinio dramos teatras tęsia gražią tradiciją - kasmet aplankyti sostinės žiūrovus ir pristatyti naujausius spektaklius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad šiomis dienomis išgirstos istorijos užpildys kiekvieno žiūrovo kasdienybę, nes susitikimui parinkome spektaklius, kurie kalbės apie žmoniškąsias vertybes, apie amžiną jausmų dvilypumą, apie tai, kokie buvome ir kokias tapome“, - sako teatro vadovas Rimantas Teresas.  

REKLAMA

Gruodžio 1 d. sostinės gyventojams bus parodyta režisieriaus Sauliaus Varno režisuota Levo Tolstojaus drama „Kreicerio sonata“.   

L. Tolstojaus apysaka „Kreicerio sonata“ Rusijos spaudoje pasirodė  1891m. Šis kūrinys sukėlė itin daug diskusijų visoje tuometinėje Europoje. Rašytojas kvietė kalbėti apie seksą, meilę ir santuoką. Kodėl žmonės, susituokę meilės vedami, neranda laimės šeimoje? Kodėl daugumai vaikai – vargas, šeimyniniai santykiai – nuobodybė, o sužadėtuvių žiedai – gyvenimo grandinės? Turbūt visi sutiksime, kad atsakymų į šiuos klausimus nerandame ir šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

L. Tolstojaus apysaką į teatro sceną perkėlė režisierius Saulius Varnas. Spektaklio veiksmas vyksta Rusijoje, kur vieno traukinio vagone rutuliojasi diskusija apie meilę ir santuoką. Netikėtai į diskutuojančiųjų pokalbį įsitraukia paslaptingas pakeleivis, kuris žiūrovams pateikia savo gyvenimo šokiruojančią meilės išpažintį.

Spektaklio pagrindinis herojus Pozdnyševas (aktorius Albinas Kėleris) kviečia visus mus į pokalbį-diskusiją apie žmoniškus santykius, apie nesusikalbėjimus šeimoje, apie santuokos esmę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filosofinė  L. Tolstojaus kūryba, estetinės meninės režisieriaus išraiškos priemonės, kamerinė aktorių vaidyba lėmė šio spektaklio sėkmę, kuri nepalieka nė vieno abejingo salėje.

Spektaklyje vaidina A. Kėleris, E. Kačinskas, L. Kondrotaitė, T. Razmislavičiūtė, G. Žiogas, I. Talušytė, E. Stokė.



Aktorius Albinas Kėleris

Gruodžio 2 d. žiūrovai pamatys Valerijaus Jevsejevo režisuotą dviejų dalių dramą  „Visada tavo. Ana Frank“.  

Ši jaudinanti pjesė, parašyta remiantis Anos Frank dienoraščiu, pasakoja apie žydų grupelę, naciams okupavus Amsterdamą, besislapstančią namo pastogėje. Dveji tamsos ir netikrumo, kaustančios baimės ir spengiančios tylos metai. Aštuoni skirtingi žmonės, išsiskiriantys savo charakteriais ir temperamentu, priversti leisti dienas keliolikos kvadratų patalpoje. Kyla konfliktai ir nesusipratimai, kartais rimti, o kartais keistokai juokingi. Visus juos vienija ir palaiko viltis, kad karas kažkada baigsis...

REKLAMA

Deja, pjesės pabaiga tragiška – slėptuvė buvo išduota naciams. Visi spektaklio herojai sunaikinti, gyvas liko tik Anos tėvas, kuris po karo grįžta į senąją palėpę, kur tarp senų užrašų aptinka savo dukters dienoraštį...

Spektaklis „Visada tavo. Ana Frank“ - jaudinantis scenos dokumentas kalbės ne apie karo baisumus, ne apie stulbinančius mirusiųjų žydų  skaičius...Šis spektaklis skirtas žmogiškumui ir meilei, tikėjimui ir vilčiai.  

Spektaklyje vaidina L. Kondrotaitė, T. Razmislavičiūtė, R. Kairytė, J. Skukauskaitė, D. Kalkauskas, V. Šiaučiūnaitė, J. Tamošiūnas, R. Jovas, L.Sėdžius, P. Kežys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų