REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pasikėsinimai“ į jūsų tikrovę Cezario Graužinio spektaklyje

Jūs vyras ar moteris? Keliautojas? Turite šeimą? Vairuojate? Mėgstate viengungių vakarėlius? Bendraujate su ateiviais? O gal kartais pats nežinote, ką mėgstate ir su kuo bendraujate?

REKLAMA
REKLAMA

Nesijaudinkite, jūsų realybę tuojau sukurs ir perkurs keturios kostiumuotos ypatos Cezario Graužinio spektaklyje „Pasikėsinimai“. Jos ne tik sukurs jums tinkamą įvaizdį ir gyvenimo būdą, bet ir atsakys į svarbiausius jūsų gyvenimo klausimus. Netikite? Ateikite į Menų spaustuvę lapkričio 17 d. ir įsitikinsite, kaip greitai fantazija tampa realesnė už jus patį.

REKLAMA

Režisierius Cezaris Graužinis su savo įkurta „cezario grupe“ Vilniaus publikai pristatys 2005 m. sukurtą spektaklį „Pasikėsinimai“, kuris, režisieriaus nuomone, yra unikalus tuo, kad jo „tema ne sensta, o darosi aktualesnė kiekvieną dieną“.  Pjesės autorius – mįslingas šiuolaikinis britų dramaturgas Martinas Crimpas – rašydamas šį kūrinį neįspraudė režisieriaus ir aktorių į teatro veikalui būdingus rėmus: čia vietoje vientiso siužeto – 17 skirtingų scenų, o pagrindinė spektaklio veikėja Anė taip ir nepasirodo scenoje, nors apie ją nuolat spėlioja ir kalba kiti veikėjai, primenantys viešųjų ryšių ir reklamos pasaulio veikėjus, kuriančius naujus scenarijus ir naujus įvaizdžius. Gali ji teroristė, turistus po miestą vedžiojanti gidė, porno žvaigždė, menininkė, o gal Anė – tai naujasis automobilio modelis?

REKLAMA
REKLAMA

Įvesdami žiūrovus į šią neapibrėžtą situaciją, linksmindami reklaminiais šūkiais ir kasdienybės nuotrupomis, spektaklio kūrėjai prabyla apie paradoksą, kuris išryškėja šių dienų informacinės visuomenės kontekste: kuo daugiau informacijos gauname iš žiniasklaidos ir kitų priemonių (tokių kaip feisbukai, tviteriai, blogai ir kt.), tuo mažiau žinome apie žmones, netgi pačius artimiausius. Pasak Cezario Graužinio „informacijos gausa staiga virsta nežinojimu ar nesupratimu. Technologijos leidžia nustatyti bet kurio žmogaus buvimą bet kurioje vietoje bet kuriuo metu: jo pirkinius, pomėgius, išlaidas, slaptažodžius, bet visi šie duomenys vykusiai paslepia žmogaus esmę po neperšaunama siena.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis „Pasikėsinimai“– tai ironiškas kalbėjimas ir šaipymasis iš gyvenimo, po truputį persikeliančio į virtualią reklamos ir interneto platybių realybę, kurioje mūsų visų gyvenimus iš naujo perkuria taip vadinami „kreatyvai“: reklamų, tekstų, vaizdų, įvaizdžio, gyvenimo būdo kūrėjai.

Spektaklyje vaidina „cezario grupės“ aktoriai Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vytautas Kontrimas, Vilma Raubaitė ir Julius Žalakevičius. Muziką spektakliui kūrė Martynas Bialobžeskis, kostiumus – Jolanta Rimkutė.

REKLAMA

Režisierius Cezaris Graužinis – vienas garsiausių lietuvių teatro menininkų, kurio vardas bene geriau žinomas užsienyje nei Lietuvoje: nuo 2003 m. nuolat dirbantis keliose šalyse tarp Skandinavijos ir Graikijos, 2007 m. už geriausią režsisūrą jis buvo apdovanotas Graikijos teatro ir muzikos kritikų sąjungos įsteigta prestižine Karolos Koun premija.  

Spektaklis bus rodomas lapkričio 17 d. 19 val. Menų spaustuvėje. Taikoma speciali nuolaida reklamos agentūrų darbuotojams – pateikę pažymėjimą galės nusipirkti bilietus su 50 proc. nuolaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų