REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus rajono apylinkės teismo teisėja Vaidutė Stangvilienė išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą. Alytiškis Varėnos gatvės gyventojas 51-erių Gintautas Sinkevičius, dirbantis UAB „Garsų šešėlis“ direktoriumi, pažeidė įstatymus ir leido dirbti darbuotojai nesudarius rašytinės darbo sutarties.

REKLAMA
REKLAMA

Netekusi kantrybės, UAB „Garsų šešėlis“ parduotuvės „Lyra“ darbuotoja Ona Jatkauskienė kreipėsi į Darbo inspekciją dėl laiku negaunamo ir nevisiškai išmokamo darbo užmokesčio bei nuolatinio kaltinimo nesamais trūkumais.

REKLAMA

Moteris pasiskundė po dviejų darbo parduotuvėje mėnesių. „Lyroje“ ji pradėjo dirbti gegužės 1-ąją, tačiau rašytinė darbo sutartis su ja sudaryta tik gegužės 11-ąją. Jai buvo pasakyta, kad tokia data suderinta su darbo birža. Moteris dėl darbo tarėsi ir su direktoriumi G.Sinkevičiumi, ir su bendrovės buhaltere Ona Vaitkunskiene. Balandžio pabaigoje ji stebėjo parduotuvės darbą, aiškinosi, ką reikės daryti, pateikė dokumentus įdarbinimui. Nuo gegužės 1-osios dirbo savarankiškai, parduotuvėje buvo tik viena pardavėja ir vienas kasos aparatas. Pasibaigus darbo dienai, sutvarkydavo kasą, parašydavo ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

G.Sinkevičiaus ir O.Vaitkunskienės aiškinimai, kad O.Jatkauskienė pirmą gegužės dešimtadienį nedirbo, tik domėjosi darbu, prieštarauja byloje esantiems duomenims ir nustatytoms aplinkybėms. Liudytojos O.Vaitkunskienės, pažeidėjo draugės, paaiškinimai pripažinti subjektyviais, nes ji suinteresuota bylos baigtimi.

Teisėja G.Sinkevičiui už leidimą dirbti nelegalų darbą skyrė 4 tūkst. litų baudą.



Ne vienintelė verslininko nuodėmė

Pažeidėjui skiriant bausmę atsižvelgta, kad jis ne kartą baustas administracine tvarka, tarp jų ir už pažeidimus darbo apsaugos srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslininko pažeidimų sąrašas įspūdingas. Pernai baustas už tai, kad per vienus metus dukart girtas pasirodė viešojoje vietoje, kad vairavo neblaivus.

Praėjusių metų gruodį Alytaus rajono apylinkės teisme buvo išnagrinėta G.Sinkevičiaus administracinio teisės pažeidimo byla, susijusi su „Lyra“. Parduotuvėje jis neblaivus iškeikė, tampė už megztinio apykaklės pardavėją Romą L.

Iškalbingas ir šių metų rugsėjo 7-osios apylinkės teismo nutarimas. Verslininkas, neturėdamas teisės vairuoti, girtas (3,19 promilės) sėdo prie O.Vaitkunskienės automobilio „Opel Astra“ vairo ir nubaustas 25 parų areštu bei neteko draugės mašinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų