REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 19 val. 45 min. „Siemens“ arenoje Vilniaus „Lietuvos rytas“ mes iššūkį praėjusių metų Eurolygos išsišokėlei Belgrado „Partizan“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA

Serbai įpylė žibalo į ugnį

Nors 2008-2009 metų Eurolygos sezone „Partizan“ krepšininkai nustebino daugelį specialistų ir nužygiavo net iki ketvirtfinalio, šiemet jiems tai pakartoti bus sunku: klubas neteko daugelio pagrindinių savo žaidėjų, o ir rezultatai kol kas nedžiugina.

REKLAMA

Serbai, pralaimėję net du iš pirmųjų trijų Eurolygos mačų: 64:72 nusileido „Unicajai, 67:77 neprilygo „Efes Pilsenui“ ir 78:71 palaužė „Ententę“, B grupėje tenkinasi tik penktąja vieta.

Vis dėlto „Partizane“– vėl visas būrys jaunų ir ambicingų talentų, kurie visas 40 min. yra pasiruošę kovoti dėl kiekvieno kamuolio bei kiekvieno aikštės centimetro. Belgrado komandą į priekį tempia du žaidėjai: 25 metų 211 cm ūgio serbas Aleksandras Maričius ir 24 metų gynėjas iš JAV Bo McCalebbas, renkantys beveik po 14 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Kad į Vilnių serbai atvyksta tikrai ne tik po Europos kultūros sostinę pasidairyti, galima spręsti ir iš to, jog prieš būsimą mūšį jų žiniasklaida negailėjo kritikos „Lietuvos ryto“ sudėčiai ir ypač legionieriams iš Serbijos.

„Belgrade daugelis žmonių mano, kad M. Bjelica ir D. Borovnjakas nėra tie žaidėjai, kurie galėtų padėti savo komandai iškovoti pergalę. Nežinau, kas paskleidė tokią nuomonę, bet aš manau, kad šie vyrukai yra stipriai patobulėję,“ – kalbėjo „Partizan“ strategas Duško Vujosevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“ neturi ryškių žvaigždžių, bet pasižymi itin stipria savo komandine dvasia ir sunkiu darbu. Lietuviai yra dar pavojingesni, kai žaidžia namuose, tad mums bus labai sunku,“ – pridūrė D. Vujosevičius.

Prognozės – palankios „Lietuvos rytui“

Apie būsimų rungtynių svarbą jau dvi savaites kalba ir „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis, kuris yra įsitikinęs kad kas laimės šiandien, tas žengs į kitą etapą:

„Mums reikia tik pergalės. Kitaip ir būti negali. Jei pavyks laimėti, žengsime labai didelį žingsnį išsvajoto TOP–16 turnyro link.“

REKLAMA

Lažybų kontoros taip pat mano, kad šį vakarą triumfuoti turėtų aikštės šeimininkai – „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Lošybinininkai vilniečių šansus nuskinti pergalę prilygina net 75 procentams (koeficientas – 1,32), o svečių iš Belgrado – tik 30 procentų (koeficientas – 3,4).

Prognozuojama, kad susitikimas vyks ne itin rezultatyviai, bet pakankamai atkakliai, o M. Gecevičiaus ir M. Bjelicos vedamas „Lietuvos rytas“ turėtų laimėti maždaug šešių taškų skirtumu – 75:69.

Ar taip bus iš tikrųjų, sužinosime jau visai netrukus – dvikova prasideda 19 val. 45 min.

Priminsime, kad prieš tai LKL čempionai 77:70 įveikė „Efes Pilseną“, 69:62 pranoko „Ententę“, tačiau 73:97 neatsilaikė prieš Pirėjo „Olympiacosą“.

Beje, „Lietuvos rytas“ per visą savo dalyvavimo Eurolygoje istoriją namuose laimėjo net 15 iš 18 žaistų rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų