REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai užregistravo Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo pataisas, sudarančias galimybę mažiau uždirbantiems žmonėms gauti piniginę socialinę paramą.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu susidariusi situacija yra nelogiška, nes pretenduoti į piniginę socialinę paramą gali tik žmogus, kuris dirba ne mažiau kaip du trečdalius etato. Todėl asmenys, kurie gauna pusę minimalios darbo algos ir dirba tik pusę etato, negali pretenduoti į tokią paramą. Paradoksalu, tačiau tokie įstatymai verčia žmones geriau nedirbti nei dirbti. Manau, kad krizės metu, kai bedarbių skaičius yra didžiulis, valstybė negali leisti sau tokio aplaidumo", - sako pataisos iniciatorė, Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė.

REKLAMA

"Darbiečiai" siūlo, kad vyresniems kaip 18 metų dirbantiems ir pajamas gaunantiems asmenims, kurie dirba ne mažiau kaip pusę maksimalios darbo laiko trukmės ir gauna mažiau nei minimali mėnesinė alga, galėtų pretenduoti į piniginę socialinę paramą.

"Šiuo metu socialinė parama yra ypač aktuali gaunant kompensacijas už šildymą ir karštą vandenį. Dabar žmonės, kurie dirba pusę etato, net neturi teisės kreiptis dėl šildymo kompensacijos, nes ji jiems nepriklauso. Puikiai suprantame, kad žmonės praranda darbą ne dėl savo kaltės, jie yra atleidžiami dėl krizės, o dabartiniai įstatymai net neskatina jų ieškoti naujo darbo, todėl situaciją būtina kuo skubiau taisyti", - sako V. Baltraitienė.

Jos teigimu, siūlomos pataisos leistų mažiau uždirbantiems žmonėms gauti piniginę socialinę paramą, be to, jis turės teigiamos įtakos verslui, ypatingai paslaugų tiekėjams, nes į socialinę paramą pretenduojantys asmenys gaus papildomas pajamas ir galės laiku atsiskaityti už paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų