REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

7 įtakingiausi veikėjai Rusijoje

Žurnalui „Forbes“ paskelbus įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą, tuo pačiu metu leidinio ekspertas Maksimas Kašulinskis išrinko ir 7 įtakingiausius veikėjus Rusijoje. Kaip ir dera, pirmojoje vietoje atsidūrė premjeras Vladimiras Putinas, kuris bendrame galingiausių pasaulio asmenybių sąraše užėmė 3 vietą.

REKLAMA
REKLAMA

32 proc. Rusijos žmonių vis dar mano, kad reali galia yra būtent V. Putino rankose, tuo tarpu vos 9 proc. teigia, kad galingiausias šalies žmogus yra prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Dar 51 proc. mano, kad galia šie du politikai dalinasi po lygiai.

REKLAMA

Antroje sąrašo vietoje liko vicepremjeras Igoris Sečinas. Šis V. Putino pavaduotojas yra atsakingas už du svarbiausius šalies ekonomikos sektorius – pramonę ir energetiką. Jis vadovauja valstybei priklausančios naftos kompanijos „Rosneft“ valdybai. Puikiai portugališkai ir ispaniškai kalbantis I. Sečinas yra laikomas pagrindiniu draugystės tarp Rusijos ir Venesuelos architektu.

Trečias liko Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. V. Putino įpėdiniu pasirinktas politikas dabar bando tapti labiau nepriklausomas ir vykdyti savą politinę programą, kuri koncentruojasi ties ekonominės modernizacijos siekiu ir siekiu kovoti su korupcija.

REKLAMA
REKLAMA

Už prezidento nugaros atsidūrė neformalus vyriausybėje veikiančio „liberalų sparno“ lyderis Aleksejus Kudrinas, kuris šalies Finansų ministerijai vadovauja nuo 2000 metų. Būtent jis labiausiai pasisakė, kad ekonominio augimo metu Rusija dalį pinigų nukreiptų į Stabilizacijos fondą, kuris suteikė daug pagalbos finansinės krizės metu.

Penktas, „Forbes“ eksperto nuomone, liko Rusijos naftos kompanijos „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas. Nors privačios verslo kompanijos savo galia toli gražu neprilygsta Rusijos politikams, tačiau didžiausia privati šalies naftos kompanija sugebėjo išgyventi tuo metu, kai dauguma oligarchų krito V. Putinui po kojomis. „Lukoil“ stengėsi nesikišti į politiką ir investuoti tik į savo verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už V. Alekperovo nugaros stovi kadaise turtingiausiu Rusijos žmogumi buvęs aliuminio magnatas Olegas Deripaska. Vos prieš kelis mėnesius jis buvo atsidūręs ant žlugimo ribos. Verslininko skolos siekė 20 mlrd. dolerių, tačiau jis sugebėjo sėkmingai baigti derybas su bankais dėl paskolų grąžinimo termino pratęsimo ir įtikino vyriausybę, kad jo verslas yra per didelis, jog jam būtų galima leisti žlugti. Iš viso O. Deripaskos vadovaujamose kompanijose dirba 200 tūkst. žmonių.

Galiausiai įtakingiausių Rusijos veikėjų sąrašą užbaigia šalies ortodoksų bažnyčios patriarchas Kirilas I. Sausio mėnesį užėmęs patriarcho postą, jis jau spėjo tapti įtakingu žaidėju šalies politikoje. Vienas žymus komentatorius neseniai pareiškė, kad Kirilas yra puiku „minkšosios, nevalstybinės galios, kurios Maskvai nuolatos stigo, pavyzdys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų