REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministerijos duomenimis, ministras Gediminas Kazlauskas priėmė šalies statybų asociacijų atstovus, aptarė su jais šiandieninę statybų sektoriaus padėtį, numatė ateities bendradarbiavimo perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Adakras Šeštakauskas apžvelgė dabartinę statybų industrijos situaciją. Anot pranešėjo, statistika skelbia, kad šiuo metu šalyje bedarbių yra 220 tūkst. Iki metų pabaigos jų daugės, o statybinių profesijų atstovų tarp jų yra mažiausiai penktadalis. „O juk už sausų skaičių yra gyvi žmonės“,- teigė svečias.

REKLAMA

Per pusmetį, pasak jo, cemento gamyba šalyje krito 62 proc., raudonų keraminių plytų gamyba apskritai sustojo, silikatinių plytų gamyba krito 85 proc., langų, durų – 65 proc. ir t.t.

A. Šeštakauskas išreiškė susirūpinimą, kad 1998 m., likvidavus Statybos ir urbanistikos ministeriją, statybininkų rūpesčiai lyg ir nukeliavo į antrą planą. Asociacijų nariai tikisi, kad situacija keisis į gerąją pusę. Svečio teigimu, daug vilčių dedama į rengiamą Statybos įstatymą, kuris šiuo metu pateiktas Seimui.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas Robertas Dargis priminė, kad pastarąjį dešimtmetį „šlubavo“ planavimas: tiek regioninis, tiek investicijų pritraukimas, tiek planavimas valstybiniu lygmeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų