REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad 600 mln. litų, kuriuos reikės surasti, jeigu bus atsisakyta didinti "Sodros" įmokas ir mažinti pensijas, motinystės bei kitas socialines išmokas, palyginti su viso valstybės ir "Sodros" biudžeto skaičiais, nėra itin didelė suma, o lėšos bus surastos.

REKLAMA
REKLAMA

"Vyksta standartinė biudžeto svarstymo procedūra. Sakyčiau, pakankamai rami tokiomis aplinkybėmis. Visada būna pasiūlymų ir iš Seimo narių, Prezidentė turi savo pasiūlymų. Paskaičiavome, kad tie pasiūlymai kainuoja apie 600 mln. litų.

REKLAMA

Valstybės biudžeto ir "Sodros" biudžeto pajamos sieks apie 19 mlrd. litų. Tai 600 mln. litų nėra kažkas neįveikiamo ir nesuprantamo. Išlaidos sieks apie 29 mlrd. litų. 600 mln. litų, palyginti su 29 mlrd. litų, yra šiek tiek skirtingi dydžiai. 600 mln. litų problemą tikrai rasime kaip išspręsti", - trečiadienį žurnalistams aiškino Premjeras.

Jis sakė, kad tie, kurie siūlo nedidinti "Sodros" įmokų ar nemažinti išmokų, turėtų siūlyti ir sprendimo būdus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau A. Kubilius negalėjo atsakyti, iš kokių šaltinių bus paimta reikiama suma. "Žurnalistus apmokestinsime", - juokavo Vyriausybės vadovas.

Jis sakė jau aiškiai matantis, kad "Sodros" įmokų didinimui Seimas nepritars.

"Manome, kad racionaliausia būtų jas ("Sodros" įmokas - ELTA) didinti, tačiau matome, kad tokio sprendimo nebus", - kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras taip pat neatskleidė, ar bus mažinamos bedarbių pašalpos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų