REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkmečiu plėtrą sėkmingai plėtojantis nekilnojamojo turto (NT) biurų tinklas RE/MAX NT nesureikšmina klausimo, ar NT rinka jau pasiekė dugną.



Dėmesys klientų poreikiams

Sunkmečiu plėtrą sėkmingai plėtojantis nekilnojamojo turto (NT) biurų tinklas RE/MAX NT nesureikšmina klausimo, ar NT rinka jau pasiekė dugną.



Dėmesys klientų poreikiams

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu bandai žmogui įpiršti tai, ko jam nereikia, tai tikrai galima vadinti krize. Skirtingai nei daugelio NT srityje dirbančių verslininkų, mūsų verslo modelis remiasi kitokiu principu. Pirmiausia mums svarbūs kliento poreikiai, paskui − kiekvieno brokerio darbo sėkmė ir tik tada – nauda biurui. Dėl to pas mus pralaimėjusiųjų nebūna, kad ir kokios rinkos sąlygos susidaro“, − verslo sėkmės receptą atskleidė „RE/MAX Capital“ biuro vadovas Mindaugas Kazlauskas.

REKLAMA

Praėjusį penktadienį Vilniuje naują biurą atidaręs RE/MAX į Lietuvą 2005-aisiais įžengė tarsi į profesinės srities džiungles. „Potencialūs klientai nepasitikėjo brokeriais, žvelgė į juose kaip į lupikautojus, kurie gali apgauti ir tuo pačiu nieko gero klientui neduoti. Tiesa ta, kad dažnai taip ir būdavo: brokeriu galėjo dirbti bet kas. RE/MAX kiekvienas brokeris ne tik sudaro sutartį, bet ir pasirašo brokerių darbo etikos kodeksą, kuriuo nustatomos jo pareigos bei atsakomybės. Tai darome savanoriškai, nors Lietuvoje brokerių veikla iki šiol nėra įstatymiškai reglamentuota“, − aiškino M. Kazlauskas.



Sėkmę lemia atsakomybė

REKLAMA
REKLAMA

RE/MAX atstovų įsitikinimu, didžiausia brokerio motyvacija – tai jausmas, kad dirba sau, gali nepriklausomai priimti įvairius su veikla susijusius sprendimus, pasirinkti priimtiniausius, efektyviausius darbo metodus.

Todėl nutarta sprendimų svorio centrą, kuris įprastose įmonėse paprastai būna „viršuje“, perkelti ten, kur vyksta realus verslas (pardavimas), ir išsklaidyti jį visoje komandoje. Tokiu būdu esminę atsakomybę prisiima bei sprendimus priima patys brokeriai, o RE/MAX viršūnė atlieka labiau palaikomąją funkciją: rūpinasi bendra rinkodara, veiklos administravimu, įvairių resursų užtikrinimu (pradedant mokymais, baigiant technologijomis), taip pat darbo įrankių ir informacijos suteikimu komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NT brokeriai atskleidžia, kad jų verslo modelio privalumas yra koncentravimasis į veiklą, nešančią tiesioginius rezultatus. Tradicinėse NT agentūrose (ypač pakilimų metu) pelningai veikiančios veiklos sferos dažnai išlaiko brangius, tačiau pajamų neduodančius  padalinius, įkuriamus avansu, o kartais tiesiog dėl prestižo.

„Šiuo ekonomikos sunkmečiu daugybė žmonių neteko darbo. Daugelyje sektorių susiklostė situacija, kai grįžti į tą pačią veiklos sferą dėl objektyvių aplinkybių tapo beveik neįmanoma. Darbas RE/MAX ; iš dalies primena nuosavo verslo kūrimą, nes reikalauja didelio savarankiškumo ir atsakomybės“, − pasakojo M. Kazlauskas.



TIK FAKTAI

REKLAMA

RE/MAX prieš 36 metus buvo įkurtas JAV ir sėkmingai plėtojamas Šiaurės bei Pietų Amerikoje, Karibuose, Europoje, Pietų Afrikoje, Australijoje ir Azijoje.

Nuo 2005-ųjų pabaigos RE/MAX veikia ir Baltijos šalyse. Šiuo metu Lietuvoje yra 13 RE/MAX biurų, kuriuose dirba daugiau kaip 120 profesionalių NT brokerių.

RE/MAX jungia daugiau nei 7 tūkst. biurų 78 valstybėse, esančiose 5 žemynuose.

Pirmoje šių metų pusėje, jau įsibėgėjus recesijai, o NT rinkoje daugelyje pasaulio šalių prasidėjus sąstingiui, RE/MAX tinklas išsiplėtė 200 naujų biurų bei įžengė į 4 naujas valstybes.

REKLAMA



Akimirkos iš naujo RE/Max biuro Vilniuje atidarymo: pasveikinti atėjo verslininikas Marius Gelažnikas



Akimirkos iš naujo RE/Max biuro Vilniuje atidarymo



Akimirkos iš naujo RE/Max biuro Vilniuje atidarymo



Akimirkos iš naujo RE/Max biuro Vilniuje atidarymo: pasveikinti atvyko prodiuseris Martynas Tyla

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų