REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius dalyvavo šalies profesinio mokymo įstaigų vadovų pasitarime, vykusiame Vilniaus paslaugų ir verslo darbuotojų profesinio mokymo centre.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras palankiai įvertino tai, kad profesines mokyklas pasirinko daugiau mokinių – šiais metais priimta 14 procentų daugiau negu planuota. Buvo numatyta, kad į Švietimo ir mokslo ministerijai pavaldžias 72 profesines mokyklas bus priimta 18 810 mokinių. O profesiją įsigyti panoro 21 500 mokinių, kurie galėjo rinktis iš 494 mokymo programų.

REKLAMA

Ministro nuomone, tai ir prasidėjusios aukštojo mokslo reformos pasekmė.

„Profesinės mokyklos turi geras galimybes stiprinti savo pozicijas, – sakė ministras. – Tam pasitarnaus naikinami dirbtiniai veiklos apribojimai, darbo rinkos mokymo ir profesinio mokymo sistemų sujungimas, galimybė šioms mokykloms dirbti savarankiškiau, bendradarbiauti su verslu bei vietos valdžia“.

Kokybiniam šios sistemos šuoliui prielaidas sukurs ir šimtamilijoninės investicijos iš ES struktūrinių fondų.

Per susitikimą buvo aptarti svarbiausi profesinio mokymo sistemos darbai: pirminio ir tęstinio profesinio mokymo sistemų sujungimas, praktinės mokymo bazės modernizavimas, kvalifikacijų sistemos plėtra, profesinio mokymo turinio reforma, profesinio mokymo kokybės užtikrinimo sistemos plėtra, profesinio mokymo patrauklumo didinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų