REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė A.Kubiliaus biudžetui sako „ne“, tačiau pati jokių pasiūlymų neturi

Premjero Andriaus Kubiliaus pateiktą kitų metų biudžetą kritikuojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir jos patarėjai jokių konkrečių siūlymų, kaip jį taisyti, kol kas nepateikė. A. Kubilius sako jų lauksiąs iki savaitės pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Giedrius Miliauskas, antradienį kalbėdamas Lietuvos radijo laidoje, tik kartojo, jog "Sodros" įmokų didinimas pablogintų verslo, ypač smulkiojo, veiklos sąlygas, tačiau konkrečių žingsnių, kaip padidinti „Sodros“ įplaukas, nenurodė.

REKLAMA

Prezidentės patarėjas tepasakė tai, ką A. Kubilius nuolat girdi iš Seimo opozicijos: ieškoti papildomų alternatyvų biudžete, esą ne visos taupymo galimybės yra išnaudotos.

A. Kubilius antradienį sakė laukiąs, ką pasiūlys prezidentūra. „Aš tikiuosi, kad prezidentės patarėjai taip pat pateiks pasiūlymų, nes prezidentė labai aiškiai pasakė, kad bendro deficito negalima didinti, nes jis jau ir taip yra per didelis“.

„Vertindami bendrą diskusiją – ir koalicijos partnerių, ir Seimo opozicijos, ir prezidentės – mes aiškiai matome, kad „Sodros“ įmokų tikrai nesugebėsime padidinti, bet koalicijoje esame sutarę, kad koalicijos partneriai pasiūlys kaip kompensuoti tas negautas papildomas pajamas – iki 400 mln. litų“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A. Kubilius, pabrėždamas, kad jo nuomone, „Sodros“ įmokų didinimas būtų buvęs „visiškai racionalus“ sprendimas.

Prieš pažerdama aštrios kritikos "Sodros" biudžetui, D. Grybauskaitė teigė bendrai šalies biudžetui didelių pastabų neturinti ir pažymėjo, jog jo deficitas neturi viršyti planuojamo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų