REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė suabejojo, ar valstybės tarnautojų pažymėjimams skiriamos valstybės biudžeto lėšos naudojamos pagrįstai ir racionaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Politikės siūlymu, šį klausimą rytoj, trečiadienį, svarstys Seimo Audito komitetas. Abejonių dėl galimo valstybės lėšų švaistymo sukėlė šių dokumentų išdavimo tvarka.

REKLAMA

„Kyla abejonių, ar valstybės tarnautojų pažymėjimų savikaina nėra per didelė. Taip pat yra faktų, įrodančių, kad nauji pažymėjimai išduodami bet kokiu pretekstu, tarkime, pasikeitus valstybės tarnautojo kategorijai ar pareigoms, nors tokie atvejai vidaus reikalų ministro įsakymu patvirtintose taisyklėse nėra numatyti“, – pranešime spaudai cituojama A.Bilotaitė.

Politikė atkreipia dėmesį ir į tai, kad valstybės tarnautojų pažymėjimo sąlyginis galiojimo laikas yra ilgas – aštuoneri metai, o tai šių dokumentų gamintojams ir juos administruojantiems asmenims užtikrina ilgalaikį paslaugų poreikį.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Lietuvoje yra per 30 tūkst. valstybės tarnautojų. Jų pažymėjimų išdavimo tvarką nustatė ir reguliuoja Vidaus reikalų ministerija.

Nuo 2008 metų rugsėjo valstybės tarnautojams pradėti išdavinėti naujo tipo pažymėjimai, kurie, kaip teigiama, dėl savo technologijos (juose įmontuota mikroschema – lustas) suteikia daugiau galimybių – pasirašyti elektroniniu parašu, jungtis prie duomenų bazių ir kt. Dėl savo technologinių pranašumų tokie valstybės tarnautojų pažymėjimai yra ženkliai brangesni nei ankstesnieji. Tačiau Elektroninio parašo bei duomenų bazių sistema dar neįdiegta, todėl tokių pažymėjimų realus pritaikomumas šiuo metu yra mažas. Pažymėjimus gamina privatus juridinis asmuo – UAB „Lodvila“.

Seimo Audito komiteto narė A.Bilotaitė žada inicijuoti Seimo nutarimą ir pavesti Valstybės kontrolei atlikti valstybinį auditą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų