REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas pareiškė, kad jam priklausantys laikraščiai, tarp jų „The Wall Street Journal“, „The Sun“ ir The Times“, sieks, kad iš „Google“ paieškos sistemos indeksuotų tinklalapių duomenų bazės būtų pašalintas šių laikraščių tinklalapių turinys.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai jis pranešė duodamas interviu Australijos TV kanalui „Sky News“. Pasak R. Murdocho, jam priklausančių leidinių svetainės gali apskritai blokuoti „Google“ paieškos robotus, kai bus priimtas galutinis sprendimas apmokestinti internetinių laikraščių turinį.

REKLAMA

Per kelis praėjusius mėnesius milijardierius ėmėsi ne vieno žodinio išpuolio prieš „Google“, kaltindamas didžiausią interneto paieškos sistemą „kleptomanija“ ir išvadinęs ją „parazite“, nes savo paslaugos „Google News“ vartotojams nemokamai siūlo R. Murdochui priklausančių tinklalapių medžiagą.

Paklaustas, kodėl nesiima priemonių, kad jo laikraščių svetainės būtų paprasčiausiai pašalintos iš „Google“ duomenų bazės, R. Murdochas sakė, kad tokia galimybė neatmestina, bet tik po to, kai bus priimtas sprendimas apmokestinti visą internete skelbiamą jo laikraščių turinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų