REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūsuočiausios pasaulio šalys

Nuo seno ūsai bylojo apie vyro socialinę padėtį. Jie buvo skirti demonstruoti vyriškumą, vilioti partneres ar netgi kaupti maisto likučius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu moterys kažkodėl alpsta ne dėl patrauklių ūsuočių, bet dėl beplaukių jaunuolių. Tačiau, ar dar liko šalių, kur gerbiamas apžėlęs vyro veidas? Atrinkome 10 šalių, kuriose, mūsų nuomone, tebegyvuoja ūsų kultas.

REKLAMA

10. Bulgarija

Bulgarų meilę ūsams pralenkia tik jų meilė muzikai, futbolui ir tinkliniui. Griuvus geležinei uždangai, ši šalis turėjo atrasti savo iš naujo, tačiau bulgarai liko ištikimi vienam dalykui - tradicijai auginti ūsus.

9. Vengrija

Vengrija – viena iš trijų ūsuočiausių Europos šalių. Ūsų populiarumą liudija speciali veido plaukų kategorija, kurią šalis pristato tarptautiniuose konkursuose. Vengriškas, arba „Laukinių Vakarų“ ūsų stilius šiuo metu šalyje nėra itin populiarus, tačiau jis gerai atspindi kultūrines vengrų ūsų auginimo tradicijas.

REKLAMA
REKLAMA

8. Jungtinės Amerikos Valstijos

Paskaičiuota, jog ūsus JAV šiuo metu nešioja bemaž 10 milijonų gyventojų. Nežinia, kodėl tai atgimsta būtent čia, tačiau JAV jau sugebėjo susišluoti prestižinių apdovanojimų gegužę Aliaskoje vykusiame „Pasaulio barzdų ir ūsų čempionate“. Šalis laimėjo po medalį kiekvienoje apdovanojimo kategorijoje.

7. Turkija

Turkijai plėtojant glaudesnius ryšius su Europos Sąjunga, baimintasi, jog pradings senosios tradicijos nešioti ūsus. Jauni turkai, norėdami atrodyti modernūs ir profesionalūs, yra linkę ūsų neauginti. Kaip bebūtų, ūsai vis dar vaidina reikšmingą vaidmenį europėjančioje šalies visuomenėje, o jų madas formuoja islamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Egiptas

Kaip ir daugelyje islamiškų kraštų, ūsai Egipte yra itin populiarūs. Juos augino tokios politinės figūros kaip prezidentai Gamalis Abdelis Naseras ar Anvaras Sadatas, kurie būdami ryškiomis asmenybėmis, prisidėjo prie ūsų įvaizdžio gerinimo.

5. Iranas

Iraniečiai, būdami uoliais islamo išpažinėjais, skatina veido plaukų auginimą. Aukščiausi šalies ajatolos ir prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas nešioja ne tik ūsus, bet ir barzdą, o štai pasaulinio garso futbolo žvaigždės Ali Daei, kuris yra rezultatyviausias pasaulio tarptautinių rungtynių žaidėjas, neatskiriamas atributas – vien tik ūsai.

REKLAMA

4. Vokietija

Vokietija gali pasigirti ilga  ir garbinga ūsų auginimo istorija. Pradedant didžiuoju valstybės veikėju Otto von Bismarko arba Friedrichu Nyče, kuris įrodė, jog geri ūsai yra neatskiriama filosofijos dalis, baigiant Albertu Einšteinu, sukūrusiu pasaulį keitusias idėjas. Vokietijoje vaikams apie ūsų auginimą ir priežiūrą yra pasakojama nuo septynerių. Be to, šalis turi bene didžiausią klubų, vienaip ar kitaip susijusių su pomėgiu auginti ūsus, skaičių ir nuolat užima garbingas vietas „Pasaulio barzdų ir ūsų čempionate“.

REKLAMA

3. Pakistanas

Pakistaniečiai įkvėpimo auginti ūsus semiasi iš savo poetų, kriketo žaidėjų ir prezidentų. Kadangi daugiausiai gyventojų turinčią musulmoniškąją valstybę ir Indiją sieja kultūriniai ryšiai, sutampa abiejų tautų požiūris, jog ūsai yra vyriškumo simbolis.

2. Meksika

Jei kažkieno paprašytumėte apibūdinti tipišką meksikietį, labai tikėtina, kad tas žmogus paminėtų ir ūsus. Meksikos čiabuviai jų neaugino, todėl prasidėjus europiečių kolonizacijai, jiems vietiniams ūsai pradėjo asocijuotis su aukštesniuoju socialiniu statusu. Daugelis šalies gyventojų šiomis dienomis tą patį daro nesąmoningai.

1. Indija

Sąrašo karaliene tapo antroji pagal gyventojų skaičių pasaulyje – Indija. Kai kuriais paskaičiavimais, net 80 proc. vyrų Pietinėje Indijoje nešioja ūsus. Be to, ilgiausių pasaulyje ūsų savininkas (jie siekia net 3,5 m.) yra iš Indijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų