REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senovės išmintis byloja, kad nepagautas – ne vagis. Tačiau naujieji laikai turi savo taisykles – net ir pagautas ne visada vagis. Tuo spalio pabaigoje Tauragėje įsitikino taksi vairuotojas Vytautas Lukošaitis, apkaltintas vagyste iš prekybos centro.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 28-osios popietę taksi vairuotoju dirbantis Vytautas Lukošaitis gavo užsakymą nuvežti klientę į prekybos centrą „Senukai“, kad ši išsirinktų televizorių. Kol moteris rinkosi televizorių, Vytautas prekybos centre žvalgėsi jam aktualių prekių.

REKLAMA

V.Lukošaičio akį patraukė 14,90 lito kainuojantis dešimties veržliarakčių komplektas. Vyras jį pasiėmė, tačiau sutiktas pažįstamas pakonsultavo, kad jo išsirinkti veržliarakčiai minkšti, todėl V.Lukošaitis juos padėjo atgal į lentyną.

Kai Vytautas prie kasos atsiskaitė už išsirinktą izoliaciją ir vėlinių žvakeles, kasininkei paskambino apsaugos darbuotoja, kuri, kaip vėliau išsiaiškino Vytautas, pastarosios paklausė, ar jis sumokėjo už veržliarakčius. Vytautas prisipažino, kad veržliarakčius padėjo į vietą ir ramia sąžine patraukė automobilio link.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli automobilio V.Lukošaitį pasivijo prekybos centro stebėjimo patalpos darbuotoja, kuri paaiškino mačiusi, kaip Vytautas pasisavino veržliarakčių komplektą, ir pakvietė vyrą kartu eiti į stebėjimo patalpą. Vytautas mašinoje pasidėjo savo pirkinius ir nuėjo kartu su apsaugos darbuotoja.

– Sutikau su sąlygomis, nes žinojau, kad neėmiau tų veržliarakčių – mano sąžinė švari, – situaciją komentavo taksi vairuotojas.



Jei nepatinka, duok į teismą

Moteris į pagalbą iškratyti tariamą nusikaltėlį iškvietė apsaugos darbuotojus ir policiją. Atvažiavę keturi vyriškiai liepė Vytautui parodyti kišenių turinį, apčiupinėjo vyrą. Kai visi įsitikino, kad V.Lukošaitis neturi veržliarakčių komplekto, apsaugos, policijos atstovai ir „Senukų“ darbuotojos palydėjo Vytautą iki automobilio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Moteris, kuri mane vijosi, kai išėjau iš parduotuvės, matė, kad automobilio net nespėjau pasiekti, prekes mašinoje padėjau jos akivaizdoje, tačiau vis tiek buvo apieškotas ir automobilis, – pasakojo Vytautas.

Po maždaug keturiasdešimties minučių kratos Vytautas buvo paleistas. Labiausiai vyriškį įskaudino tai, kad baigę kratą nė vienas iš kaltinusių jį vagyste neatsiprašė, nepripažino savo klaidos:

– „Senukų“ darbuotoja prieš išsiskiriant dėstė įtarimus, kad veržliarakčių komplektą lauke perdaviau bendrui, o policininkai ir apsaugos darbuotojai išsiskirstė tylėdami. Kai bandžiau kaltinti personalą, kad sugaišino mane ir privertė laukti mano klientę, stebėjimo patalpos darbuotoja atkirto, kad jeigu man tai nepatinka, galiu kreiptis į teismą, – teigė tauragiškis.

REKLAMA

Vyro teigimu, toks pažemintas jis dar nesijautė per visą savo amžių.

– Esu žmogus sąžiningas. Ne vieną kartą grąžinau pinigus ar kitus vertingus daiktus taksi klientams. Bendradarbiai juokdavosi iš mano sąžiningumo, mokydavo, kad kitą kartą pasilikčiau pinigus sau, bet aš kitaip negaliu, – pasakojo vyras.



Vyksta tyrimas

Vytauto teigimu, nuvežęs taksi firmos klientę į Pajūralio kaimą, vyras grįžo į stebėjimo patalpą, kur paklausė budėjusių moterų, ar jos rado veržliarakčių komplektą. Viena darbuotojų prisipažinusi, kad įrankius rado kažkur numestus, nors Vytautas sako juos padėjęs į vietą. Vis dėlto, pasak įmonės „Agava“, franšizės sutartimi bendradarbiaujančios su UAB „Senukų prekybos centras“, direktoriaus Tado Alijošiaus, Policijos komisariatas dėl veržliarakčių komplekto vagystės atlieka tyrimą.

REKLAMA

– Daugiau komentuoti negalime, vyksta tyrimas, – telefonu sakė direktorius.

Netuščiažodžiavo ir „Agavos“ savininkė Irena Alijošienė. Verslininko teigimu, vagysčių jų centre pasitaiko retai, o kai taip nutinka, viskuo rūpinasi apsaugos darbuotojai.

– Apsauga turi savo tvarką ir taisykles. Dėl minėtojo įvykio yra kreiptasi į policiją, todėl aiškinkitės su jais, – pokalbį baigė I.Alijošienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų