REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rytoj, lapkričio 10 d., antradienį, garbaus amžiaus gyventojai bus ypatingai laukiami viešosiose bibliotekose –  jose prasidės vyresniesiems žmonėms skirta akcija „Esenjoras.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

Bibliotekose susirinkę senjorai galės dalyvauti virtualiame susitikime, kuriame bus kalbama apie interneto teikiamas galimybes pagyvenusiems žmonėms. Akcijos metu, padedant viešųjų bibliotekų darbuotojams, senjorai akcijos interneto svetainėje www.esenjoras.lt gilins pažintį su informacinėmis technologijomis, bendraus ir netgi galės laimėti vertingų prizų dalyvaudami žaidime „Tūkstantmečio senjoras“.

REKLAMA

Akciją „Esenjoras.lt“, bendradarbiaujant su Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija, rengia projektas „Bibliotekos pažangai“, siekdamas paskatinti vyresniojo amžiaus gyventojus aktyviai naudotis internetu kasdienio gyvenimo reikmėms.

„Pagyvenusiems žmonėms dažnai būna itin sunku priimti naujoves, nors būtent juos turėtų labiausiai dominti daugelis interneto teikiamų galimybių. Bendravimas su toliau gyvenančiais artimaisiais, atsiskaitymas už paslaugas ar registracija pas gydytojus, lengvai internete prieinamos naujienos, radijo ar televizijos laidų įrašai, – akcijos metu senjorus kviečiame susipažinti su šiais ir kitais interneto privalumais“, - sako projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas Kęstutis Juškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia akcijos „Esenjoras.lt“ rėmėjo, banko „Swedbank“ asmeninių finansų valdymo ekspertė Odeta Čičkauskaitė, būtina, kad vyresniojo amžiaus gyventojai neliktų žinių visuomenės užribyje.

„Teisingiems ir gerai apsvarstytiems sprendimams priimti būtina informacija, žinios. Informacijos viešojoje erdvėje įvairiais gyvenimo klausimais, įskaitant ir finansines paslaugas, yra tikrai daug. Tačiau ji ne visuomet prieinama senjorams – dalis senjorų negali sau leisti pirkti ar užsisakyti spaudos leidinių. Tik gana nedidelė dalis vyresniosios kartos atstovų turi kompiuterį, tuo labiau internetą ir moka jais naudotis. Todėl norime paskatinti juos užeiti į Lietuvos bibliotekas ir aktyviai naudotis suteikiamomis galimybėmis – pavyzdžiui, susipažinti, kaip valdyti savo lėšas internetu, neužsukant į banko padalinį“, - sako O. Čičkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akcijos pristatymo dieną – antradienį, lapkričio 10 d., 14 val. - bibliotekose surinkusiems senjorams bus surengta tiesioginė transliacija internetu. Joje etnologė Gražina Kadžytė, „Swedbank“ asmeninių finansų valdymo ekspertė Odeta Čičkauskaitė, TV laidos „Sveikatos ABC“ vedėja Rima Balanaškienienė ir kiti dalyviai dalinsis patirtimi ir įžvalgomis, kaip internetas gali padėti pagyvenusiems žmonėms spręsti kasdienius rūpesčius.

Kad vyresnieji lankytojai internete jaustųsi drąsiau, sukurta būtent jiems pritaikyta interneto svetainė www.esenjoras.lt. Šiame paprastame ir patogiame tinklalapyje senjorai galės rasti naudingos informacijos, mokomosios medžiagos apie naudojimąsi internetu, bendravimui skirtą erdvę.

Svetainės lankytojai bus kviečiami dalyvauti žaidime „Tūkstantmečio senjoras“. Jo dalyviams teks atsakyti į nesudėtingo testo klausimus ir taip pasitikrinti savo žinias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų