REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narys Artūras Melianas susirūpino dėl Seime pasigirdusių siūlymų panaikinti galimybę skirti 2 procentus fizinių asmenų pajamų mokesčio paramai. Šį pasiūlymą parlamentaras laiko itin žalingu besiformuojančiai pilietinei visuomenei ir niekiniu ekonomine prasme.

REKLAMA
REKLAMA

A. Meliano nuomone, toks veiksmas negailestingai atsilieps visoms nevyriausybinėms organizacijoms - neįgaliųjų, vaikų ir jaunimo užimtumo bei ugdymo, kaimo bendruomenėms ir sodo bei namų bendrijoms, taip pat mokykloms ir ikimokyklinio ugdymo įstaigoms. Reikšmingą dalį savo veiklos šios organizacijos vykdo būtent iš 2 proc. pajamų mokesčio surinktų lėšų.

REKLAMA

Politiko manymu, teiginys, jog 2 proc. palikimas bendrame biudžeto "katile" leistų nedidinti "Sodros" mokesčio, yra klaidingas, nes Lietuvos gyventojai paramos gavėjams paskirsto tik apie 59 mln. litų, o iš papildomo "Sodros" mokesčio Vyriausybė planavo surinkti 450 mln. litų. "Neatitikimas - akivaizdus", - sako A. Melianas.

Jis taip pat pastebi, kad toks siūlymas yra antiliberalus, be to, iš esmės prieštarauja Vyriausybės programos nuostatoms plėtoti bendradarbiavimą su nevyriausybiniu sektoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

"Būtent mes, liberalai, inicijavome reikiamas pataisas, kad būtų sudarytos galimybės gyventojams patiems paskirstyti 2 proc. savo pajamų mokesčio", - teigia Seimo narys A. Melianas.

Liberalų ir centro sąjungos frakcija, anot jo, aiškiai pasisakė prieš papildomo "Sodros" mokesčio įvedimą, nes tai ne tik neduos laukiamų rezultatų, bet gali dar labiau paskatinti įmonių bankrotus ir nedarbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų