REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV ir Europą jungia bendros demokratinės vertybės ir bendri interesai spręsti globalius iššūkius, pažymėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas penktadienį Vašingtone vykusiame Miuncheno saugumo konferencijos ir Šiaurės Atlanto Tarybos susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

„JAV ir Europos Sąjunga yra svarbiausi sąjungininkai, kurie kartu turi spręsti iššūkius, susijusius su energetiniu saugumu, klimato kaita, taikos ir stabilumo palaikymu pasaulyje, tarptautinės prekybos taisyklėmis ir tarptautine teise pagrįstu santykių vystymu su naujais politikos ir ekonomikos galios centrais: Kinija, Indija, Lotynų Amerika, taip pat ir Rusija“, - sakė V. Ušackas kolegoms iš Europos ir JAV.

REKLAMA

Ministras savo kalboje taip pat pažymėjo, kad JAV ir Europos Sąjunga turi suteikti akivaizdžią paramą demokratinėms institucijoms ir pilietinei visuomenei stiprinti ES Rytų partnerystės ir NATO narystės siekiančioms šalims Vakarų Balkanuose ir Rytų Europoje.

„NATO ir ES plėtros tęstinumas yra ypač svarbus ir negali sustoti, nes tai yra laisvės, demokratijos ir įstatymo viršenybės erdvės sklaida“, - pažymėjo V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie ES ir JAV santykius su Rusija, ministras sakė, kad būtina sukurti bendrą transatlantinę santykių su Rusija politiką.

Vašingtone vykusiame seminare V. Ušackas buvo vienas iš pranešėjų diskusijoje tema „JAV ir ES partnerystė ir santykiai su Rusija“ kartu su buvusiu JAV valstybės sekretoriumi, patarėju nacionalinio saugumo klausimais Henriu Kisindžeriu (Henry Kissinger), buvusiu patarėju nacionalinio saugumo klausimais Zbignevu Bžezinskiu (Zbigniew Brzezinski), JAV senatoriumi Džonu Makeinu (John McCain) ir ES Bendrosios užsienio ir saugumo politikos vyriausiuoju įgaliotiniu Chavjeru Solana (Javier Solana).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų