REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip pranešė LNK žinių tarnyba, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas nusprendė, kad bus apklausiami visi buvę ir esami pareigūnai, kurie gali turėti informacijos apie spėjamai Lietuvoje galėjusį veikti CŽV kalėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tvirtino NSGK pirmininkas Arvydas Anušauskas, komitetas patvirtino savo veiklos reglamentą ir nusprendė, kad visi pareigūnai, kurie tuo metu dirbo nacionalinio saugumo ir gynybos srityje, taip pat buvo Vyriausybės nariai ar užėmė dar kokia kitas atsakingas pareigas, bus apklausiami jau nuo lapkričio 20 dienos.

REKLAMA

LNK žinių duomenimis, liudyti bus kviečiami buvę prezidentai Valdas Adamkus ir Algirdas Brazauskas, Rolandas Paksas bei jų patarėjai nacionalinio saugumo klausimais.

Kadenciją baigęs prezidentas A. Brazauskas LNK žinioms sakė niekur neisiąs, nes tiesiog neturi ką pasakyti.

"Nieko apie tai negalvoju, nieko nesakysiu, nieko nemačiau. Čia iš piršto čiulpiam dabar kažką prieš Lietuvą. Čiulpiam prieš Lietuvą. Gal ir iščiulpsim kažką", - telefonu LNK sakė A. Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas taip pat teigia, kad apklausoje gali nedalyvauti.

"Man tas neturi reikšmės. Tai antis, kurios tikslai toli siekiantys, iš vienos pusės net siekiantys pabloginti santykius su strateginiais partneriais", - LNK žinioms sakė G. Kirkilas.

NSGK atlikti parlamentinį tyrimą dėl galimo JAV CŽV kalėjimo buvimo Lietuvoje pavedė Seimas.



Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų